1. Home
  2. Vesti
  3. Kia EV6 – zvanične fotografije
Kia EV6 – zvanične fotografije
1

Kia EV6 – zvanične fotografije

302
1
Podelite sa prijateljima:

Južnokorejska marka prikazala je prvi set oficijalnih fotografija svog električnog noviteta. 

EV6 predstavlja novo poglavlje u priči ovog proizvođača. Ovaj model zamišljen je kao uvod u budućnost brenda iz Južne Koreje. Iako EV modeli nisu strani Kiji, EV6 je ipak nešto posebno, začetnik potpuno drugačije filozofije.

Postavljen je na modularnu E-GMP platformu, kao i bratski model iz Hyudanija, Ioniq 5. Kia želi da se prvo priča o dizajnu, stoga su i obelodanjene ove fotografije. Dizajnersko odeljenje koje predvodi Karim Habib dobilo je ovaj put odrešene ruke prilikom stvaranja izgleda vozila, šta se da primetiti posle prvog pogleda na EV6.

„Tigrov nos“, kako Korejci nazivaju ključni detalj na anfasu Kijinih vozila, ovde je izostao, jer ne postoji potreba za rešetkom hladnjaka kod električnih automobila. EV6 je definitivno drugačiji od svega što je Kia do sada ponudila.

Električni SUV ima padajući krov, mada ne preterano izražen, što govori o tome da su vodili računa da se ne ugrozi previše prostor na zadnjoj klupi unutar vozila. Ipak, ovde je reč o drugačijem dizajnu od „kockastog“ izgleda koji je oduševio mnoge kod Ioniqa 5.

Već standardna pojava kod novih modela je ogroman D stub, a u kombinaciji sa čudnim zadnjim vetrobranskim staklom uvereni smo da je vidljivost unazad sa vozačke poziciji vrlo loša. Kia će sigurno taj problem rešiti sa kamerom za vožnju unazad.

Zadnji kraj krosovera je verovatno i najupečatljiviji. Što zbog izbačene „zadnjice“, što zbog unikatne LED svetlosne grupe koja se prostire od bokova vozila, a spaja je tanka svetlosna traka, te je kompletna grupa izuzetno velika.

U kabini takođe velike promene naspram ostatka game korejske marke. Ispred vozača su dva velika ekrana, od kojih jedan tumači instrumentalnu tablu, dok se drugi koristi za upravljanje informativno-zabavnim sistemom. Vidimo i dvokraki volan, koji nalikuje na upravljač koji je prikazan kod Genesisovog GV80.

Kia je zadržala prečice za određene komande na centralnoj konzoli, što je definitivno za pohvalu, jer neće zahtevati previše „rada“ na centralnom displeju. Južnokorejski brend saopštio je da su sedišta izrađena od specijalnog materijala nastalog recikliranjem plastike.

Potpuna premijera modela EV6 očekuje se u narednim danima, kada će Kia saopštiti sve detalje o novom električnom automobilu.

AutoRepublika 

(302)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Zadnja svetlosna grupa mi je horor. Mogli su možda još i neki LED ukras sa jelke da stave.
Ostalo može da prodje.