1. Home
  2. Vesti
  3. Great Wall organizovao glasanje u izboru imena za novitet retro stila
Great Wall organizovao glasanje u izboru imena za novitet retro stila
0

Great Wall organizovao glasanje u izboru imena za novitet retro stila

1.16K
0
Podelite sa prijateljima:

Kineska kompanija koja kontroliše marku s premijum aspiracijama Wey želi da ponudi publici mogućnost da učestvuje u izboru naziva budućeg noviteta s povišenim odstojanjem od tla, koji će biti izrađen na temelju koncepta V72, inače viđenog i kao savremenika nekadašnjeg sovjetskog četvotočkaša udarničkog imena Pobeda.

Konceptni SUV V72 je predstavljen u avgustu u Kini i po svom stilu asocira na vozila koja su se proizvodila tokom četrdesetih godina prošlog veka. Sada Great Wall traži od publike da se uključi u proces krštenja noviteta, pa je ljudima ponuđeno da izaberu svog favorita među dvadeset predloga.

Fabrički indeks V72 bi, prema navodima iz izveštaja portala „Chinese Cars“, najviše šansi da zameni imao dvosmisleni naziv koji smo kopirali u originalu 圆梦 (Yuan Meng) a koji se može prevesti i kao „tumačenje snova“ ili pak „ostvarenje sna.“ Konkurs za izbor imena je otvoren još dva dana, to jest traje do zaključno s 21. oktobrom.

Drugi na listi najpopularnijih naziva bi bio 时光 (Shi Guang), što bi bilo otpilike nešto kao „vremeplov“. Jasna je asocijacija na retro dizajn vozila kog možemo povezati i sa sovjetskim modelom GAZ-M20 Pobeda. Na trećem mestu se našlo ime 爵士 (Jue Shi), a i ono može biti dočarano dvojako: kao „ser“ ili kao „vitez“, na primer.

Koji god indeks da se ispostavi kao pobednički, očito je da Wey planira da koncept V72 pretoči u serijski model, mada još uvek nije poznato u kojoj formi će se novajlija pojaviti na trakama. Koncept je dobio dugačku haubu, masivnu masku hladnjaka, ovalne farove i obilje materijala koji liči na hrom, što sve umnogome podseća na prošla vremena automobilske industrije. Retro stil se nastavlja i u enterijeru, pa tako vidimo mizeran broj oštrih ivica, ali i tri savremena ekrana.

Sudeći po onome što piše pomenuta kineska publikacija, serijska verzija će dobiti dvolitarski turbobenzinac s četiri cilindra koji pogoni i krosover o kom smo pisali, model Mocha. Taj motor nosi oznaku 4N20, pa i po tom kriterijum pretrage možete naći naš izveštaj o promociji istog. Razvija 214 konjskih snaga i centralni je deo blago hibridnog pogonskog sklopa. Transmisija bi bila devetostepena automatska.

Naposletku, koncept Wey V72 nije prvi model kompanije Great Wall koji je inspirisan prošlošću, pa smo tako pisali o marki Ora, i modelima među kojim se ističe replika nemačke Bube (Ora Ballet Car), za koji su se posebno zainteresovali i pravni timovi koje plaća Volkswagen.

AutoRepublika

(1155)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments