1. Home
  2. Vesti
  3. Odabrani finalisti za nagradu AutoBest
Odabrani finalisti za nagradu AutoBest
10

Odabrani finalisti za nagradu AutoBest

374
10
Podelite sa prijateljima:

Žiri koji bira kandidate za dodelu prestižne nagrade „AutoBest“ suzio je izbor na šest modela koji će se nadmetati za cenjeno priznanje. 

Podsetimo, prošlogodišnji pobednik bio je Seat Leon, a ovogodišnjeg ćemo saznati u decembru na svečanosti koja će biti upriličena u Strazburu. U najuži krug prošlo je šest modela – Renault Arkana, Dacia Spring, Hyundai Bayon, Opel Mokka, Škoda Fabia i Toyota Yaris Cross.

Vrlo interesantan odabir, i vredi odmah istaći činjenicu da samo Fabia nije pripadnik SUV segmenta. Takođe, u finalu je završio jedan čistokrvni električni model – Dacia Spring, ali i Opelova Mokka ima u ponudi EV izdanje. Šta više, jedini automobil među pomenutim kandidatima koji nema apsolutno nikakav vid elektrifikacije jeste nova generacija Škode Fabije.

Konkretno, pun naziv ove nagrade glasi Auto Best Best Car Buy, što znači da žiri bira vozilo koje pruža najbolji odnos dobijeno/plaćeno. Stoga u ovakvim izborima gotovo da nikada nema premijum modela, a pomalo je nelogično da se ovde nađu i skupoceni električni automobili, mada je Dacia sa Springom pokazala da električna mobilnost ne mora nužno biti i skupa.

AutoRepublika 

(374)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

10 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Peki

Kladim se na Mokku…

TheStig

Ili Yaris Cross

moron

Od svega toga tu je normalna samo Škoda Fabija. A i ostala je dostupna. Jeftina. Narodni automobil.
https://www.autoscout24.hr/ponude/skoda-fabia-style-1-0-tsi-dsg-navi-keyless-parklenkass-rueckfa-benzin-crvena-1a0a1606-7a71-4e9f-a30d-4a4f1c929372

TheStig

Pa nije Mokka toliko skupa 😀

moron

Izgleda da kod nove Fabije Style 1,0 TSI naplaćuju preko 10,500 evra po cilindru … Strah me i pomisliti kakva bi bila cena da je 1,5 TSI …

TheStig

Sad će da uvedu sa dva cilindra 😂Ne brini. Nema zime za petrolheadove. 0.6 tsi sa 130 ks u najavi (bi-turbo).

Iznogud

fiat?

TheStig

Ma može i fiat haha. Nisam ja protiv talijana. 😁

Iznogud

jao, koji lauerati…tragikomedija.

Onaj što ga zgazilo vreme

Trebalo je nominovati KIJU CED onu koja može da „razvije“ 140 po Palama