1. Home
  2. Vesti
  3. Apple se okrenuo Volkswagenu nakon propalih dogovora sa BMW-om i Mercedesom
Apple se okrenuo Volkswagenu nakon propalih dogovora sa BMW-om i Mercedesom
0

Apple se okrenuo Volkswagenu nakon propalih dogovora sa BMW-om i Mercedesom

425
0
Podelite sa prijateljima:

Apple je potpisao ugovor sa Volkswagenom vezan za autonomna vozila, nakon što su propali dogovori sa BMW-om  i Mercedesom, izvestio je New York Times.

Apple se okrenuo drugim proizvođačima automobila nakon što su BMW i Mercedes odbacili zahteve tehnološkog giganta da mu prepuste kontrolu u vezi sa podacima i dizajnom, navodi se u izveštaju. Umesto saradnje sa premijum proizvođačima, Apple se okrenuo VW-u i potpisao ugovor po kojem će T6 Transporter pretvarati u autonomni prevoz za Appleove zaposlene.

Bloomberg je takođe izvestio da su Apple i VW ostvarili dogovor po ovom pitanju. On je deo internog Appleovog programa pod imenom „Project Titan“, koji je startovao 2015., kao namera da se kreira autonomno električno vozilo. Nakon suočavanja sa problemima u razvoju i menadžmentu, Apple se fokusirao na autonomne tehnologije koje kontrolišu vozila.

Tehnološki gigant je testirao na desetine Lexusovih SUV modela na javnim putevima u Kaliforniji, opremljenih tehnologijom samostalnog kretanja, ali ju je takođe primenio na usluge prevoza, koje razvija za transport osoblja unutar sedišta kompanije u Kupertinu.

Apple koristi dvadesetak VW T6 Transportera, koje je tehnološki gigant modifikovao za svoje potrebe, izvestio je Bloomberg.

Apple je prvobitno angažovao na stotine inženjera kako za hardverske tako i softverske programe, dizajnere i eksperte u oblasti automobilskih baterija, da bi kreirao automobil koji bi se suprotstavio Tesli i ekipi iz Detroita. Međutim, „Titan“ timovi su značajno redukovani, tako da sada rade na senzorima, kamerama i podržavajućem softveru. Kompanija je takođe tokom projekta izgubila neke članove visokog menadžmenta koji su radili na projektu.

 

(425)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments