1. Home
  2. Vesti
  3. Ovo je novi inkognito Ford Ranger
Ovo je novi inkognito Ford Ranger
0

Ovo je novi inkognito Ford Ranger

147
0
Podelite sa prijateljima:

Prošlo je čak deset godina od kada je Ford debitovao sa sadašnjom generacijom modela Ranger. Još uvek je veoma konkurentan u moru rivala i smatra se jednim od lidera, ali i pored svih osveženja, definitivno pokazuje godine. Posebno je popularan na američkom tlu, gde je prošle godine isporučeno 101.486 jedinica, a zatim slede Australija (40.973) i Tajland (24.508). Štaviše, upravo su ove dve poslednje države i zaslužne za njegov razvoj, ali u međuvremenu Ranger je debitovao i na domaćem tlu, pa je razvoj naslednika preuzela njegova američka divizija.

I, ako je sudeći po priloženim fotografijama, premijera novog modela je mnogo bliža nego što smo originalno smatrali.


Slike je postavio jedan od korisnika na forumu pod nazivom Ranger6G, a one su uslikane na Tajlandu gde se nalazi jedan od Fordovih studija za razvoj laganih komercijalnih vozila. One nam daju generalnu ideju o tome kako će Ranger šeste generacije izgledati, i već na prvi pogled je uočljiva sličnost s drugim modelima brenda, kao što su Maverick i F-150.

Farovi su postavljeni vertikalno po uzoru na F-150, ali se maska hladnjaka prostire unutar njih kao što je slučaj sa Maverickom. Uslikani primerak pruža četvoro vrata i sasvim je sigurno da će to biti najpopularnija opcija, ali to ne znači da će biti jedini izbor. Naime, stil takozvani „SuperCab“ gde su zadnja kontraš vrata manjih dimenzija su takođe u izboru. Nažalost, model sa dvoje vrata je izbačen iz ponude zbog loše potražnje.


Ovo su za sada jedine dostupne informacije, pošto bi serijska proizvodnja trebalo da startuje tek 2023. godine. Sasvim je sigurno da će ponuda biti proširena i hibridom, a neki mediji nagoveštavaju da će kombinovati 2,3-litarski turbobenzinac sa električnim motorom. Mogao bi da razvija oko 360 konjskih snaga i maksimalnih 680 Nm obrtnog momenta.

Nama je sigurno najzanimljiviji terenski Raptor, koji se i u prošlosti nudio samo kao dizel, ali ovaj put Ford navodno namerava da ponudi Lincolnov 3,0-litarski turbobenzinac sa šest cilindara i preko 400 „grla“. Dok će u Americi standardan motor verovatno ponovo biti 2,3-litarski turbobenzinac, ostatak sveta će i dalje usmeriti pažnju na familiju poznatih 2,0-litarskih turbodizela „EcoBlue“. Jedini menjač u ponudi će i dalje biti desetostepeni automatski.

Bilo kako bilo, ostalo je još dosta vremena do premijere, a mi ćemo prenositi informacije kako budu postajale dostupne. Ali, ako ništa drugo, barem imamo generalnu ideju o tome kako će novi Ranger izgledati. Kao što nam je svima poznato, istu platformu i mehaniku će pozajmiti i novi Volkswagen Amarok pa je samim tim interesovanje dvostruko veće.

AutoRepublika

(147)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments