1. Home
  2. Vesti
  3. BMW obustavio isporuke modela M3 i M4 zbog greške u izradi
BMW obustavio isporuke modela M3 i M4 zbog greške u izradi
0

BMW obustavio isporuke modela M3 i M4 zbog greške u izradi

1.91K
0
Podelite sa prijateljima:

Nemački proizvođač velikoserijskih luksuznih automobila je bio primoran da privremeno obustavi isporuke tri nova modela automobila pogonjena performantim motorima, što je i učinio kao akt iskazanog opreza. Iz bavarske kompanije su potvrdili saznanja lista Business Insider.

Sprovođenjem procedura internih kontrola kvaliteta, kompanija iz Minhena je ustanovila da postoje određene manjkavosti u glavnim ležištima ležajava na twin-turbo motorima sa šest redno postavljenih cilindara. Oni se nalaze pod haubama performantnih modela M3 i M4.

Atraktivni dvojac je dostupan u „običnom“ i izdanju Competition. U prvom formatu, agregat razvija 480 konjskih snaga, dok je Competition Package poznat po tome što nudi 30 „konja“ više, uz početne cene koje prevazilaze 82.500 evra za sedan i 84 hiljade evra za kupe. Najskuplji je kabriolet sa značom M4, a on startuje s cenom od 98.500 evra.

„Kako bi obezbedili da naša vozila budu besprekorna i bez ikakvih grešaka prilikom isporuke, mi kao BMW smo rešili da privremeno obustavimo isporuke vozila koja bi potencijalno mogla imati inherentan problem,“ rekla je portparolka kompanije iz Minhena.

Posledično, svi nadležni u kompaniji rade punom parom kako bi greške utvrđene internom analizom bile otklonjene pre isporuke, dok će kupci koji iščekuju svoja vozila dobiti povratne informacije čim pre. U ovakvim slučajevima, to jest kada vozila budu zadržana u fabrikama pre nego što budu isporučena kupcima, ne može biti govora o nekakvom opozivu, što je bilo važno glasnogovorinici BMW-a da zaista na sav glas izgovori.

„BMW izražava duboko žaljenje zbog kašnjenja s isporukama uslovljenim greškom. Teško nam je zbog uzrokovanih neprijatnosti“.

Inače, BMW proizvodi motore za M3 i M4 u okviru same kompanije, ali zato problematična kućišta glavnih ležajeva nabavlja od komponentaša, kojih ima poviše na spisku svih dobavljača minhenskog konstruktora. Ne želeći da naruši dobar poslovni odnos sa snabdevačem, BMW odbija da obelodani koja firma konkretno je zaslužna za problem.

AutoRepublika

(1909)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments