1. Home
  2. Vesti
  3. Šef Seata veruje da su električni modeli spas za A segment
Šef Seata veruje da su električni modeli spas za A segment
0

Šef Seata veruje da su električni modeli spas za A segment

136
0
Podelite sa prijateljima:

Luka de Meo, prvi čovek španske marke, veruje da je rešenje za mali gradski automobil samo elektrifikacija. 

Italijan je govoreći o budućnosti trojke Up/Mii/Citigo bio poprilično skeptičan. „Kada Seat proda Mii, ne zaradi nikakav novac. Diler prihoduje nekih 200 evra, i možda će zaraditi još 100 evra od prvog servisa i to je to. U tom segmentu automobila nema novca već deset godina“, kazao je De Meo.

Šef Seata dodao je da veruje da je Mii „previše komplikovan“ automobil za posao koji odrađuje. „Većina ovih modela koristi se za vožnju od svega par kilometara po gradu. Za tako nešto je Mii previše kompleksan, ali to je samo moje mišljenje“, rekao je Italijan.

Izvršni direktor španskog brenda smatra da nema logike za kupovinom ovakvih automobila, već da rešenje leži u „kupovini kilometara“ odnosno o nekoj vrsti rentiranja vozila. „Ako bi jedan kilometar koštao 20 centi, i jedan automobil delilo više korisnika, to vozilo bi dnevno prelazilo 150-200 milja, što se tiče Seata to se prebacuje u 15.000 evra profita za naredne tri godine“, bio je iskren De Meo.

Ipak, ako do takve ponude ipak ne dođe, šef Seata ističe da je budućnost A segmenta u električnim automobilima. Nedavno predstavljeni koncept Minimo je vizija španskog brenda kada je reč o novoj generaciji malih gradskih električnih automobila.

„Ako možemo napraviti Minimo za dvostruko manje novca nego Mii, onda je to rešenje. Mislim da je ovo moguće, ali ne preko noći naravno“, zaključio je prvi čovek proizvođača iz Barselone.

AutoRepublika 

 

(136)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments