1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. AC Schnitzer učinio BMW M3 još boljim (GALERIJA)
AC Schnitzer učinio BMW M3 još boljim (GALERIJA)

AC Schnitzer učinio BMW M3 još boljim (GALERIJA)

814
21
Podelite sa prijateljima:

Tjunirani M3 ima drugačiji izgled i više snage! 

Tjuning kuća AC Schnitzer ponudila je svoju prerađenu varijantu performantne „trojke“ brenda iz Bavarske. Oni su uz pomoć „magičnog štapića“ dodatno unapredili ionako potentan agregat koji koristi ovaj automobil. Dakle, Schnitzerova verzija se oslanja na isti redni šestak koji sada isporučuje mamutskih 590 ks i 750 Nm, što je značajno više u odnosu na standardno izdanje (510 ks i 650 Nm).

Kod ovakvih radova na pogonskim jedinicama od strane tjunera često je pitanje koliko će takav motor biti dugotrajan. AC Schnitzer daje garanciju od četiri godine na ovaj unapređeni agregat. Osim toga, ponudili su i novi izduvni sistem sa završecima koji su obloženi ugljeničnim vlaknima. Tjuneri ističu i da „njihov“ M3 zbog toga nudi daleko bolji zvuk od standardnog modela.

Naravno, sve promene u eksterijeru namenjene su boljim performansama, od prednjeg splitera, pa sve do zadnjeg spojlera. No, iako su izmene pre svega svrsishodne, ne može se reći da M3 sada ne izgleda atraktivnije ili makar agresivnije.

Schnitzerova potentna „trojka“ obuvena je u naplatke od 20 cola, naravno to su posebne felne, a gume napred su dimenzija 285/30, dok su pozadi 295/30. Interesantno je i da su tjuneri ponudili i sopstveni volan, koji suštinski mnogo liči na fabričku verziju. Njihov upravljač je obložen Nappa kožom i Alcantarom, i navode da je ergonomski podesniji od onog koji nudi sam BMW. Pored toga, AC Schnitzer nudi i veće polugice za ručno menjanje brzina, jer smatraju da su one sa serijskih primeraka premale, odnosno da ih je teško pronaći.

AutoRepublika 

(814)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

21 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Jel ovo digitalna tabla od dizela? Obrtaji samo do 5k?
Never mind, lepši mi je taj grafički izgled nego oni kontra cajgeri.

Što se tiče AC Schnitzer-a, mislim da su uvek imali odlično dorađene BMW automobile.
Uz Alpinu.

Zvezdan Božinović

Čudi me da si to primetio, ali ne i natpis M440i na digitalnoj tabli 🙂 biće da probaju da prodaju volan zasebno od tjuniranog M3

Izmenjeno 2 godine pre od strane Zvezdan Božinović
Balkanboj

Primetio sam i taj M440i, ali mi je više pažnje privukla grafika dizela sa „normalnim“ cajgerima. Na qrc mi idu oni kontra cajgeri.
Da li ti imaš da odabereš takav mod, da ti prikazuje „analogne“ instrumente.

Btw, najlepši M volan je imao F30. Tačka.

moron

I meni su ti kontra cajgeri veoma iritantni i ne mogu da razumem zašto je to bilo neophodno jednom BMW-u, kao da su i oni FR pilićari

Zvezdan Božinović

Ej, elektroniku ne koristim skoro uopšte. Iritiraju me te opcije, odvraćaju pažnju od vožnje koja je vrhunska. Dakle, nemam ni pojma kako radi onaj djavo u rikverc automatski, niti kako sam parkira, niti sam u stanju da razaberem sliku na ekranu multimedijalnog sistema kada vozim u rikverc a on mi prikazuje ceo ambijent oko vozila. Jbg, malo me vid izdaje, a malo je objektivno sitan prikaz (čak i na najvećem ekranu)… Mislim da nema opciju analognih instrumenata i ne dotiče me to što nema

Izmenjeno 2 godine pre od strane Zvezdan Božinović
Renault Terminator

Prekjuče idem od Linza ka Beču,kiša padala konstantno više od deset sati..Tri Bmw vidim razbijena na autoputu u razmaku od 50-ak kilometara.Jedan 3-ak grand coupe predzadnji model,drugi je nova 3-ka sedan i novi X5.
Da li je do vozača (verovatno) ili do auta pitanje je.Ali je činjenica da se niko drugi nije razbio na autoputu nego ta 3 Bmw-a.

Balkanboj

Loše gume. Jedini razlog za izlet u prirodu po kiši ☔. Been there, done that kad sam bio mlad i glup.

Jedne sam zime imao „čast“ da vozim po snegu (što utaban, što bljuzgavica) od Beograda do Slo granice. Nisu očistili ni srpsku ni hrvatsku stranu autoputa od snega, iznenadio ih u januaru. Uglavnom, bilo je vozila koja su završila pored puta, nizbrdo u zaštitnom pojasu. Posledica nemanja zadnjih zimskih guma.

Cenim da ima i precenjenih vozačkih sposobnosti, posebno važi kada je automobil tih i stabilan, nemaš osećaj brzine.
Loša kombinacija, samouverenost i loše gume. Ne pomaže nikakav ESP, DTC…

TheStig

Ne pomaže ni jedna guma na cesti na kojoj ima previše vode. Bljuzgavica je još i gora, a najgori je led naravno. Što auto ima više snage tim gore pogotovo u rukama neiskusnih vozača. Puno konja, pogon nazad = dejt sa drvetom (ogradom) ili jarkom. Sjecam se prosle zime vracam se kuci sa posla (prvi mrak). Ide serija 7 starija ispred mene i kani se da pretekne vozilo ispred. Na kraju se odluci na preticanje međutim kako je bio previše blizu autu ispred napravio je naglu kretnju kako bi krenuo u preticanje. Krenulo da ga okrene a on u pokušaju… Pročitaj više »

Iznogud

Ko ono jednom reče da nema ESP trebalo bi zabraniti zadnji pogon!?

TheStig

Zadnji pogon je za trkanje samo. To je na cesti u bilo čemu sa više od 180 ks opasno po život. Sjećaš se videa na Top Gearu Golf 7 GTI vs Bmw M135i kad Clarksona posalje unazad preko livade🤣?

Iznogud

Nisam to vidio

TheStig
BB

Godinama vozio zadnju vuču, Lada 2105 i Opel Omega B, kada joj naučiš trikove, ide bolje od prednje. Klizao sam se sa njima ali nisam imao čast da upoznam bankinu. Samo dobre gume (a bilo je i ćelestonki i dotrajalki) i ne boj se (ipak uz znanje). Ja kada vidim prvu pahulju, imam osjećaj da neko u meni uključi sklopku na dvojku gdje ja sva svoja čula i sposobnosti postavim u potpuno drugi mindset. Oči gledaju više u dubinu, prirodni akcelerometar je osjetljiviji, odgoram sa 5 minuta zakašnjenja (dok ne prođe kritična dionica, nema naglih pokreta (gas, kočnica, volan…), ali… Pročitaj više »

S mile

Svakodnevno putujem 20km na posao, magistralni put. Kad god padnu prve kise, bude neko izletanje sa puta, jednostavno nastave da voze istim brzinama, iako je kisovito, a putevi su „masni“.
Prvi sneg, to je vec 100% znak za neki auto u šancu kraj puta.

Često to budu sluzbena vozila, komercijalisti, koje smatram iskusnim vozacima…

Iznogud

Zadnji pogon.

BB

Da, svi voze bemvee… 😂🤣👍

Laki

Nikakav „grip“ sa širokom gumom bez profila još ako mlado čeljade vozi sve su šanse za belaj kad je voda na drumu!

BB

Sjećam se jednog puta u Austriju (Tirol – Pinzgau) sa dva rođaka, ovaj mlađi govori „kod nas u Avstriji“ sve idealno, hvataju pahulje u vazduhu, sve čisto, bajno krasno… Pođe snijeg, bljuzga a mi u BMW 525 tds (valjda je takva bila oznaka), gume ljetne (zimske nas čekaju na destinaciji, al’ treba doći do njih). Stariji rođak muku muči da bavarsku balerinu održi na asfaltnom podijumu, a mlađi veli ma daj gas vidiš da mas Golf 2 pretiče (zujn’o kraj nas kao zunzara). Zahvalan sam iskustvu starijeg rođaka (10 godina razlika između dva brata) a mlađem sam pojeo džigere oko… Pročitaj više »

Iznogud

Šta naprica, ništa ja tebe ne razmem.

BB

Pročitaj ponovo, ali sa razumevanjem… 😉

Slavko

Narandzasta tabla je od 3ke, ova sa grafikom do 5k (neko rece analogna) od aktuelne 5ice. Valjda je tema volan…