1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Ferrari na Goodwood Festival of Speed s dva unikatna modela
Ferrari na Goodwood Festival of Speed s dva unikatna modela

Ferrari na Goodwood Festival of Speed s dva unikatna modela

155
0
Podelite sa prijateljima:

Ferrari se priprema za monumentalnu automobilsku manifestaciju koja će se održati početkom jula. Naravno, reč je o spektaklu pod imenom Gudvud festival brzine (Goodwood Festival of Speed).

Na tlu plemićkog poseda u zapadnom Saseksu, naći će se čitav niz aktuelnih Ferrarijevih modela u društvu različitih Formula 1 bolida, kako iz nekih prošlih, tako i sadašnjih vremena. Pored njih, privilegovani posetioci će imati prilike da uživaju i u par unikatnih modela, koji su deo Ferrari Special Project Cars kolekcije.

Oba nova modela će biti izložena, P80/C i SP3JC i po prvi put predstavljena javno. Takođe, učestvovaće u „brdsko-brzinskoj“ trci. Pored njih, Britanci će uživati i u premijeri Monze SP2.

P80/C je baziran na Ferrariju 488 GT3, a po italijanskom proizvođaču, najduže je razvijani model od svih Ferrarijevih unikatnih modela, mada tačan period razvoja nije naveden. Ova verzija 488 je izabrana zbog dužeg međuosovinskog rastojanja, koji je obezbedio više „umetničke slobode“.

Drugi model, SP3JC, baziran je na šasiji i hardveru F12 TDF, dizajniran kao ultimativni izraz prevoza s otvorenim krovom i ujedno omaž V12 Spiderima iz pedesetih i šezdesetih.

Ovogodišnje izdanje festivala u Gudvudu je posvećeno šampionima i njihovim mašinama, tako da Monzi SP2 i tandemu unikata društvo prave i F1 bolidi iz slavnih vremena, kada su Ferrari i Mihaeš Šumaher vladali trkačkim stazama.

Takođe, tu će biti i FXX-K Evo, Portofino, 488 Pista, 812 Superfast, GTC4 Lusso i 488 Challenge, koji se trka u Ferrari Challenge UK seriji.

Festival brzine u Gudvudu 2019. će se održati od 4. do 7. jula.

AutoRepublika

(155)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments