1. Home
  2. Vesti
  3. Polestar nišani Porsche
Polestar nišani Porsche
0

Polestar nišani Porsche

201
0
Podelite sa prijateljima:

Novopečena marka bi da izazove tenore na tržištu.

Polestar je tek na početku karijere, ali je za sada ona vrlo perspektivna. Ipak, da li je toliko perspektivna da se veruje da će za pet godina moći da ozbiljno izazovu Porsche?! Za Tomasa Ingenlata, šefa Polestara, nema nikakve sumnje.

On je ubeđen da će uskoro moći ozbiljno da izazovu nemačku marku. “Već sada se takmičimo sa njima za najbolji premijum električni automobil”, istakao je Ingenlat. On je dodao da Polestar ima izuzetno ambiciozne planove.

Naime, želja im je da već  od 2025. godine na godišnjem nivou akumuliraju oko 300.000 prodatih automobila. To bi bio frapantan skok isporuka, s obzirom na činjenicu da trenutno isporučuju oko 10.000 vozila za jednu godinu.

Neko bi rekao da su ovo prepotentni ciljevi, pogotovo što je Polestar postao samostalan brend, odnosno izdvojen iz Volvoa tek 2018. godine, a do sada su stvorili samo dva modela.

Ingenlat navodi i da ne žele da dugo zadrže etiketu “Made in China”, već da im je u planu da imaju proizvodnju i u Evropi. No, pre montaže na Starom kontinentu, vozila Polestara će izlaziti i iz fabrike u SAD.

No, da li je baš realno da se tako lako i brzo dostigne Porsche? Teško, vrlo teško, ali Polestar svakako cilja visoko, i to je vredno svake pohvale.

AutoRepublika 

(201)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments