1. Home
  2. Vesti
  3. Ruska pošta možda dobije ovaj novi elektromobil na tri točka
Ruska pošta možda dobije ovaj novi elektromobil na tri točka
0

Ruska pošta možda dobije ovaj novi elektromobil na tri točka

194
0
Podelite sa prijateljima:

Automobil koji možete videti na naslovnoj fotografiji staje oko 7,2 hiljade evra i osmišljen je s ciljem da zadovolji potrebe kurirskih službi. Po prirodi je električni trotočkaš i može poneti epitet ruskog proizvoda.

Kompanija iz Nižnjeg Novgoroda s imenom Forward je predstavila novi električni tricikl namenjen transportu lakšeg tovara. Srećni događaj je upriličen na Međunarodnom forumu za elektronsku trgovinu i maloprodaju, a koji je održan u Tehnoparku Skolkovo. U bazičnoj konfiguraciji, tricikl će moći da prevali oko četrdeset kilometara, kada mu je na startu baterija puna, dok je cena na nivou od oko 600 hiljada ruskih rubalja, što smo u uvodnoj rečenici momentalno preveli u „našu valutu“. Nosivost tricikla iznosi 90 kilograma.

Specijalisti kompanije Forward su angažovani na modifikaciji serijskih verzija modela koje izvorno proizvodi GAZ. Stoga, novi električni tricikl postaje prvi takav projekat koji potpisuju inženjeri iz Nižnjeg Novgoroda. Na štandu koji je zakupljen na pomenutom forumu, izložen je primerak tricikla koji će ići na sužbu u Ruske pošte, što je evidentno i po karakterističnoj boji karoserije. Međutim, predstavnici kompanije navode da nikakav odnosni ugovor na ovu temu nije potpisan još uvek.

Trotočkaš je zamišljen kao idealno vozilo kurirskih službi gde se zahteva razvoz sitnih pošiljki. Uz kompaktne dimenzije, vozilo je sposobno da ponese i do 90 kilograma tereta, a pokreće ga jedan elektromotor o čijim tehničkim specifikacijama nismo mogli ništa da saznamo jer nisu ni objavljene. Iako autonomija nije nešto posebno pohvalna, lepo je znati da može biti proširena ugradnjom dodatnog baterijskog pakovanja. Kada se ta mogućnost iskoristi, korisnik tricikla dobija dvostruko veći od inicijalnog dometa s jednim punjenjem ćelija.

Poznato je da najveća brzina kretanja tricikla, nezavisno od konfiguracije u kojoj dolazi, ne prelazi 30 km/h, što je usklađeno s ograničenjima koja se šire evropskim metropoloma. Konstruktor navodi da je za dopunu baterija potrebno 8 do 10 časova.

Za kraj da navedemo da Forward nije opredelio datum početka serijske proizvodnje, ali je izvesno da će se proizvodne trake zakotrljati i isto tako je neizbežno da mikromobilnost uzme maha u prenaseljenim gradovima.

AutoRepublika

(194)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments