1. Home
  2. Vesti
  3. Opel (Vauxhall) Corsa i dalje dominantna na britanskom tržištu
Opel (Vauxhall) Corsa i dalje dominantna na britanskom tržištu
1

Opel (Vauxhall) Corsa i dalje dominantna na britanskom tržištu

201
1
Podelite sa prijateljima:

Gradski hečbek je još uvek prvi izbor kupaca na Ostrvu.

Sada je sasvim izvesno da niko neće skinuti Corsu ove godine sa trona. Zaključno sa septembrom, u Velikoj Britaniji je Opel Corsa prodata u više od 32.600 primeraka, što je dovoljno za komfornu prednost u odnosu na drugog pratioca.

Sledeće na listi je Volkswagen Golf sa 26.606 registracija, što još jednom potvrđuje teoriju da nemački automobili imaju dobar plasman kod svojih germanskih rođaka. Treće mesto pripada Ford Fiesti uz 26.360 isporučenih jedinica, i do kraja godine će biti velika borba za drugu poziciju između ova dva modela.

Ipak, 2021. će biti prekretnica jer posle dugog niza godina Fordov as iz B segmenta neće biti najprodavaniji automobila u Velikoj Britaniji. Kako je Fiesta skoro prošla kroz restilizaciju, možda joj to pomogne da na kraju ipak bude drugoplasirana ispred Golfa.

Čini se da “plavi oval” nema mnogo razloga za brigu jer Puma se odlično kotira u ovoj zemlji sa 26.129 dostavljenih vozila, što je bilo dovoljno za četvrtu poziciju. Iza Fordovog krosovera je Mercedesova A klasa koja je stigla do gotovo 25.000 kupaca.

Šestoplasirani u dosadašnjem delu godine u Britaniji je Volkswagen Polo koji je indeksirao 24.422 registracije, a iza njega su Kia Sportage (24.400) i Toyota Yaris (23.969).

Na devetom mestu liste je BMW Serije 3 sa 23.253 prodata automobila, dok je Top 10 kompletirao Nissan Qashqai uz 22.535 isporučenih četvorotočkaša u Velikoj Britaniji.

AutoRepublika 

(201)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Bravo za PSA. Tj. za brend Opel (Vauxhall).