1. Home
  2. Vesti
  3. Kraj za Nissan GT-R u Evropi
Kraj za Nissan GT-R u Evropi
1

Kraj za Nissan GT-R u Evropi

590
1
Podelite sa prijateljima:

Legendarni superautomobil nestao je sa evropskog tržišta. 

Kako javljaju strani stručni mediji, japanska marka više ne prihvata narudžbine za GT-R u većem delu Evrope (sa izuzecima u Nemačkoj i Belgiji). Verovatno je da su u te dve zemlje locirani modeli na lageru, te je to jedini razlog zbog kojeg je automobil i dalje dostupan.

Na taj način se stavlja tačka na karijeru čuvene Godzile. Nissan GT-R stigao je na tržište davne 2007. godine i služio je kao admiralski brod Nissana punih petnaest godina što je neobično duga karijera za bilo koji četvorotočkaš u modernoj automobilskoj industriji. Japanski brend je tokom ciklusa ovog modela primenio nekoliko osvežavanja, a postojao je i veći broj specijalnih edicija.

Zanimljivo je da GT-R još uvek opstaje na američkom tržištu, gde je ujedno i dosta jeftiniji nego li u Evropi. Primera radi, Nissanov superautomobil je u Holandiji imao početnu cenu od 180.000 evra, dok je za Nismo verziju istog bilo potrebno izdvojiti 330.000 evra. Sa druge strane Atlantskog okeana, GT-R startuje od 113.500 dolara, što je prema današnjem kursu nekih 103.300 evra!

Ostaje misterija da li će biti nove generacije ovog vozila, ili će se Nissan u potpunosti povući iz segmenta supersportskih četvorotočkaša. Prošle godine su se pojavile informacije u Japanu da će GT-R ipak doživeti novu iteraciju… Ako je verovati izveštajima iz japanskih stručnih medija, Nissan ne planira revoluciju za naredni GT-R R36, već samo evoluciju. Bar kada je reč o mehaničkom delu.

Suštinski, pod haubom će ostati 3,8-litarski twin-turbo V6 motor i isporučivaće najmanje 600 konjskih snaga. Osim toga, navodi se da će Nissan primeniti i sistem blagog hibrida, kako bi umanjili emisiju štetnih gasova i omogućili ovom modelu da lakše prođe sve strože emisione norme.

U tom slučaju, mogli bismo očekivati naslednika i u Evropi, ali do sada nijedan zvaničnih japanske marke nije govorio o budućnost modela GT-R, što ove navode dovodi u pitanje.

AutoRepublika 

(590)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
BB

A kad je bio početak? 🙂 🙂