1. Home
  2. Vesti
  3. Ford je u Kanadi zaštitio prava na naziv Adrenaline
Ford je u Kanadi zaštitio prava na naziv Adrenaline
0

Ford je u Kanadi zaštitio prava na naziv Adrenaline

142
0
Podelite sa prijateljima:

Kompanija Ford je pred nadležnim organima u Kanadi zaštitila naziv Adrenaline, na koji način nas je navela da pomislimo da će upravo ovu oznaku poneti neki od najavljenih budućih modela marke iz SUV segmenta.

Kako navode zapadni mediji, naziv Adrenaline je, sudeći prema unetim podacima u aplikaciju predatu kanadskom Zavodu za zaštitu intelektualne svojine (Canadian Intellectual Property Office), biti korišćena za „motorna vozila iz kategorija putničkih automobila, kamioneta, krosovera, terenaca, ili za neke strukturalne komponente“.

Ovo saznanje je podstaklo novinarsku maštu pa se razmatraju naslednici aktuelnih modela kompanije Ford, koji bi uskoro trebali da budu zamenjeni novim generacijama, ali i oni koji se mogu pojaviti po prvi put pred publikom.

Prvi model na listi pretpostavki je čisto električni krosover inspirisan Mustangom. Nalazi se u planu prodaje za 2020. godinu, a nosi radni naziv Mach 1.

Nakon burnih reakcija obožavatelja Mustanga, Džim Farli, direktor globalnih tržišta kompanije Ford nagovestio je da se od naziva Mach 1 odustalo.

Naredni kandidat za upravo zaštićeni naziv Adrenaline je mali krosover, iz milošte nazvan “baby Bronco”, koji bi trebalo da nasledi stil koji promoviše Ford Ranger, uz istovremeno korišćenje iste arhitekture na kojoj počiva novi Focus, i na kojoj će počivati sledeća generacija krosovera Kuga.

Ipak, jedno je sasvim sigurno. Ford Adrenaline, u skladu sa politikom kompanije u SAD, koju sledi i Kanada, neće biti predstavnik neke od sledećih kategorija vozila: sedan, karavan, hedžbek, kupe ili kabriolet.

Ford Explorer Adrenaline

Na kraju, nije isključena ni mogućnost da Adrenaline posluži kao naziv nekog paketa opreme ili nečeg sličnog, posebno znajući da je kompanija već koristila ovu reč kako bi označila performantnu verziju modela Ford Explorer, koja se proizvodila od 2008. do 2010. godine i koja je koristila V8 agregat, zapremine 4,6 litara. Ova pogonska grupa je isporučivala 292 konjske snage.

(142)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments