1. Home
  2. Vesti
  3. Rimac na korak od preuzimanja Bugattija?
Rimac na korak od preuzimanja Bugattija?
5

Rimac na korak od preuzimanja Bugattija?

2.18K
5
Podelite sa prijateljima:

Kako piše Manager Magazine, hrvatska kompanija je vrlo blizu finalizovanja dogovora o preuzimanju Bugattija.

O prodaji Bugattija se govori već neko vreme. Prvo se verovalo da će biti ponuđen onome ko ponudi najviše novca, no glavešine VW grupe imaju drugačije planove.

Bugatti će biti predat na upravu Rimcu, s tim da će biti formiran zajednički poduhvat, te da će francuskom markom rukovoditi i Porsche. Hrvatska kompanija trebalo bi da ima udeo od 55%, a germanska strana 45%.

Manager Magazine navodi da je Nadzorni odbor Volkswagen grupacije već odobrio ovaj plan, i da je još ostalo da svoj pristanak daju čelnici radnićkog sindikata Bugattija, i da je taj sastanak zakazan za kraj jula.

Nakon toga, Rimac bi mogao i zvanično da preuzme upravljanje slavnim brendom iz Molshajma. Naravno, to bi značilo i da će Bugatti okrenuti novu stranicu u svojoj bogatoj istoriji, te da bi prešao na isključivo električne modele. Neki mediji čak navode da će platforma za automobil Nevera biti upotreblja za buduća vozila Bugattija.

Rimac i Porsche već imaju prisnu saradnju, zapravo, nemačka marka poseduje udeo od 24% u hrvatskoj kompaniji. U martu ove godine Porsche je investirao 70 miliona evra u Rimac, što mu je donelo povećanje udela u vlasničkoj strukturi sa nekadašnjih 15% na aktuelna 24 procenta.

AutoRepublika 

(2183)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Joseph

VW vlasnik Porschea a Porsche ima udio u Rimcu 24%. Shvatili su da nema ništa brže od struje danas, tako da ako žele biti na vrhu moraju dati nekome tko se najbolje trenutno razumi u to a to je Mate Rimac, inače moj Livnjak (BiH)! Sretno Mate.

Branko

Stvar je malo kompleksnija; poznato je da je Bugatti trn u oku dioničara VW-a, jer konstantno proizvodi gubitke. Inače je revitalizacija te marke rezultat opsesije pokojnog Ferdinand Piech-a da VW grupa bude po svemu najbolja u svijetu, pa i po ekskluzivnim markama. I nije u pitanju klasično preuzimanje, nego dokapitalizacija Rimca te time VW preuzima većinski udjel sa markom koja ih žulja kao kamenčić u cipeli. Ovako će fino Rimac/Bugatti postati platforma za investiranje u tehnologiju, umjesto Ferdinandova skupa igračka koja guta pare dioničara. Ovako će isto gutati pare, ali bolje izgledati prema van. 😁

don

ovako ih svabe prevarise, moj Preventu, kapa dolje. Kako je zavrsila ta saga, zna li ko?, da se vratim na odgovor, svabe preko trojanskog konja bugatti, uzimaju vecio dio ucesca u rimcu, zajebase hjundai koji i inace dosta slici vw, ne bih se cudio da se tu radilo o nekom transferu tehnologije. Ali zajebase i ostale. E sad, koliko ce vw u tome dobro proci, ostaje da se vidi. No, kako se svi slijepo tiskaju struju, jebo ih Tesla, unatoc svim dokazima protiv ovakog postupka, to je zapanjujuce, kao sto je ono sa kovidom i kriznim stabovima. Kako je prosla… Pročitaj više »

Yankee

VW grupa je vlasnik Porsche brenda, ali je vecinski vladlsnik VW grupe familija Piech/Porsche.

Bungi

Umjesto da ulažu u skupu električnu tehnologiju ovako će jednog dana Bugati osvanuti kao električna marka, bez punom ulaganja, Bugati odijelo unutra vozila Rimac.