1. Home
  2. Vesti
  3. Opel u potpunosti obustavio proizvodnju modela Grandland u Nemačkoj
Opel u potpunosti obustavio proizvodnju modela Grandland u Nemačkoj
10

Opel u potpunosti obustavio proizvodnju modela Grandland u Nemačkoj

2.63K
10
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka primorana je da privremeno stavi katanac na vrata svoje fabrike.

Pogon u Ajzenahu ostaje bez posla do kraja tekuće godine! U ovoj fabrici vrši se proizvodnja modela Grandland (X) te je samim tim posledica i da ovaj model ostaje van montaže u naredna tri meseca!

Iz kompanije daju neprecizne podatke u vezi sa ponovnim pokretanjem proizvodnje u ovom pogonu. “Očekujemo da se vratimo poslu početkom 2022. godine, ukoliko se situacija sa nabavkom komponenti normalizuje”, stoji u zvaničnom saopštenju Opela.

Brend iz Riselshajma primoran je na ovaj potez zbog hroničnog nedostatka poluprovodnika, te su rešili da u potpunosti obustave proizvodnju modela Grandland i na taj način stave čitavu fabriku “na čekanje”.

Radnici u Ajzenahu su već neko vreme upozoravali javnost na “ozbiljan problem usled montiranja samo jednog vozila”, i pozivali upravu da dodeli ovoj proizvodnoj lokaciji još jedan automobil. Do toga, kao što se da videti iz priloženog, nije došlo.

No, to ne znači da više nećete moći da naručite ovaj Opelov SUV. Podsetimo, on se ujedno proizvodi i u Sošou, u fabrici Peugeota, tako da Grandland definitivno neće izostati sa tržišta, samo će se verovatno duže čekati isporuka nego ranije…

Opel Grandland X je bio predmet naše recenzije, a kakve utiske je ostavio ovaj nemački SUV možete saznati na ovom linku.  

AutoRepublika 

(2632)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

10 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

3 meseca pauza?
Ovo je već dosta ozbiljno.

Iznogud

kragujevacki sindrom

moron

Nisu isti razlozi

Rikošet

Mada će zli jezici svašta reći, Opel je po GM-om ličio na kakvog takvog proizvođača automobila, koji ima svoj razvojni centar, testni centar, motorni inženjering, armiju radnika, tvornica, logistiku i podršku… Ovaj novi Opel je kao pivara u Čelarevu. Pakuješ šta ti gazda kaže i dokle gazda kaže… A gazda Opela štiti plate u Francuskoj i baš ga briga za Švabe… Osim toga nikad i nikome ne bih poželio da kupi automobil, koji je proizveden u fabrici čiji radnici nisu tri mjeseca radili, mada mi se čini da se ovi više neće ni vraćati na trake. Tri mjeseca je samo… Pročitaj više »

JaSs

Jao kako glup komentar – ti radnici ce biti zbrinuti ta tri mjeseca ili drugo radno mjesto ili sati naradjeni ili kurzarbeitgeld tako da ne brinite se vi za Opel, opet ce on proizvoditi i Grandland i Astre i Insignie…samo se konsoliduju redovi nakon pandemije. Njemacka je to, peta privreda na svijetu, i sistem napravljen da je kao takvu stiti. Beri ti brige za onu koju zoves domovinom, ili ipak suti jer ionako lupetas gluposti.

Rikošet

Izvini nisam znao da vodeći svjetski ekonomisti posjećuju ovu stranicu. Međutim znam da se od ulaska u PSA „novi Opel“ u razvojnom centru u Russelsheimu oprostio od čak 3.000 visokoobrazovanih radnika sa dugogodišnjim iskustvom. Do prodaje PSA tu ih je radilo 6.000. Unutrašnja politika je trenutno takva da se preostalim radnicima otvoreno „preporučuje“ da nađu drugi posao u Stellantis grupi ili da se „oproste“ od Opela… Do kraja godine iz Opelove filijale IG Metall otpušta se 2.100 radnika, a izvijesno je otpuštanje i još njih 2.000 nakon čega je sve izvjesniji katanac u bravu kako IG metala tako i njihovih… Pročitaj više »

Izmenjeno 2 godine pre od strane Rikošet
moron

Nisam znao sve ove činjenice ili sam ih ranije prevideo, a možda i samo vremenom zaboravio.
Svakako hvala.

Rikošet

Ma nema tu grama moje mudrosti, Švabe odavno pišu o ovom problemu i internet je prepun članaka na ovu temu.

Osim toga mnogo je naših u dijaspori, a preko ljeta stigne nam puno informacija iz prve ruke.

Za Opel je mrka kapa odavno, a i da ništa ne znam logično je ako više ne proizvode i ugrađuju svoje motore (osim u Insigniju), mjenjače, vješanje… već to preuzimaju od PSA šta će da im rade toliki radnici…

Nego pogriješih prezime Tavaresu, pa se ovom prilikom izvinjavam upravi Stellantisa…

Izmenjeno 2 godine pre od strane Rikošet
moron

Zla vremena dolaze za „živu silu“, u bilo kom koncernu. Svuda postaju višak …

Josip

Bilo bi dobro da ga više i ne proizvode jer su napravili veliki problem sa zubčastim remenom ,koji je doslovce raspada,mrvi u komadiće i već nakon samo 60.000km se mora mijenjati . Takva zamjena i nije baš jeftina a opel servisi ne žele priznati to kao grešku proizvođača tako da sve troškove snosite sami. AUTO JE TOTALNI PROMAŠAJ!!!