1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeot 308 GTi u novembru odlazi u penziju
Peugeot 308 GTi u novembru odlazi u penziju
0

Peugeot 308 GTi u novembru odlazi u penziju

272
0
Podelite sa prijateljima:

Francuska marka okončaće proizvodnju hot heča u novembru ove godine. 

Pomalo tužan dan za ljubitelje ovog segmenta, jer je 308-ica u GTi verziji itekako imala šta da kaže u navedenoj klasi. No, aktuelna generacija je imala trnovit put, jer ju je tokom životnog ciklusa zadesio prvo transfer na WLTP protokol, zbog čega je morala da se odrekne dela konja iz svoje ergele, a sada stižu i nova stroža emisiona pravila.

Ipak, odlazak 308 GTi u istoriju ne znači da će se ovaj brend povući sa scene kada je reč o hot heč segmentu. Zapravo, Peugeot je posvećen elektrifikaciji i još ranije su najavili da će 308 imati svoju performantnu verziju, ali u PSE izdanju, odnosno kao plug-in hibrid. Tako će značka „GTi“ preživeti još samo neko vreme, i to kod modela 208, a nakon toga i ona će otići u istoriju.

Šta nam donosi budućnost oko hot heč izdanja 308-ice? Nova generacija francuskog hečbeka biće predstavljena na proleće iduće godine i tada će biti dato i više informacija u vezi sa ovim budućim performantnim modelom.

PSE će polako preuzeti ulogu GTi varijanti u gami Peugeota, a nakon što modeli 508 i e-208 dobiju ovaj „performantni“ tretman, sledeći će biti novi 308.

Šta više, očekuje se da 308 PSE stupi na scenu u drugoj polovini 2022. godine, a francuski mediji veruju da će ovaj hot heč raspolagati sa najmanje 300 konjskih snaga.

Naš Perica Rajković testirao je Peugeot 308 GTi, a njegove utiske o ovom automobil možete pročitati OVDE.

AutoRepublika 

(272)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments