1. Home
  2. Vesti
  3. Renault proširio gamu električnih kamiona
Renault proširio gamu električnih kamiona
0

Renault proširio gamu električnih kamiona

139
0
Podelite sa prijateljima:

Nije nepoznata činjenica da evropska gama kamiona marke Renault već uključuje i baterijske teškaše. Primerci od 16 i 26 tona modela iz linije D Wide ZE se za sada proizvode u maloserijskim razmerama, dok im se sada priključuje i treći član familije. Njegova ukupna težina iznosi 19 tona.

Novu verziju ćemo videti u troosovinskom izdanju, ali u nekoliko različitih modifikacija koje će biti drugačije zahvaljujući neidentičnom međuosovinskom rastojanju. Električni kamion će pokretati duet električnih motora ukupne snage od 370 kW.

Posebno je zanimljivo to što, čak ni na zvaničnom vebsajtu konstruktora nije moguće pronaći podatak o ukupnoj nosivosti teškaša, što nam indirektno kaže da se Renault ovde nema baš čime pohvaliti, odnosno da su baterije „pojele“ ogroman deo potencijala na temu nosivosti.

Kada ih već pominjemo, da kažemo da su litijum-jonske i da su ukupnog kapaciteta od 265 kWh. To bi trebalo da bude dovoljno sočno da obezbedi oko 180 kilometara dometa s jednim punjenjem za dostavno vozilo, ali i samo stotinak kilometara kada su montirane u kamion koji služi za odnošenje smeća.

Smatramo važnim da ovom prilikom iznesemo i to da je na šasiji baterijskog kamiona od 19 tona postavljena i hladnjača. Međutim, odluka razvojnog tima da gigantski rashladni uređaj strujom „napoji“ iz trakcione baterije, dodatno će urušiti autonomiju, a za koliko, opet ne znamo jer verovatno nije pohvalno za proizvođača. Ono što jeste dobro je to da hladnjača može raditi nezavisno od samog kamiona.

AutoRepublika

 

(139)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments