1. Home
  2. Vesti
  3. Moskva premijerno videla vozila ruske marke Evolute
Moskva premijerno videla vozila ruske marke Evolute
12

Moskva premijerno videla vozila ruske marke Evolute

2.54K
12
Podelite sa prijateljima:

Fabrika Motorinvest Lipeck je prošlog leta već prikazala električna vozila marke Evolute, što je učinjeno na specijalizovanom događaju, iako prikaz nije upriličen na nekoj javnoj automobilskoj priredbi. Ali, sada su izložena tri Evoluteova modela odjedared, a događaj koji je iskorišćen za prezentaciju je bio Festival dvotočkaša održan u Moskvi.

Poruka je stvarno efektna i jednostavna: elektromobili su toliko zeleni koliko i bicikli.

Pokretna postavka je uključivila jedan sedan i dva krosovera. Svi oni su kineskog porekla. Električna limuzina Evolute i-Pro se prostire na dužini od 4.680 milimetara i predstavlja varijaciju originalnog sedana zvanog Dongfeng Aeolus E70, a ovaj je opet utemeljen na trozapreminskom vozilu iz 2oo5. godine. U pitanju je Nissan Sylphy.

Sedan je uglavnom namenjen za taksi službe i kompanije iz sveta deljenih automobila, a u stanju je da s jednom dopunom baterijskih ćelija prevali do 420 kilometar po uzansama opisanim u previše optimističkom ciklusu NEDC. Kapacitet baterijskog pakovanja je 53 kilovat-sati.

Ruska varijacija nazvana Evolute i-Joy je zapravo kineski krosover po imenu Dongfeng Fengon E3 iz 2019. godine, ali je slovenska verzija pojednostavljena na mnogo načina. Ukupno 4.385 milimetara dugi Evolute i-Joy (što ga čini po veličini približnim modelu Nissan Qashqai) ima prednji pogon i električni motor sa 176 konjskih snaga i 225 njutn metara obrtnog momenta.

Trakciona baterija poseduje kapacitet od 53 kWh i ista je dakle kao kod sedana, dok je domet s jednim punjenjem nekih 405 kilometara. Nudi i mogućnost dopune na brzim punjačima, zahvaljujući konektoru tipa CCS2.

Treći prikazani model je poneo ime Evolute i-Jet i pripada klasi krosovera. Tehničke specifikacije nisu obelodanjene a radi se o varijaciji kineskog elektromobila koji nosi naziv DFSK Seres 5 (u Narodnoj Republici Kini se nudi i hibridna verzija Seres SF5 ). Dug je 4.700 milimetara, a čak i kad je u bazičnom izdanju nudi zadnji pogon zahvaljujući električnom motoru pričvršćenom na toj osovini. Razvija 347 konjskih snaga, dok trakciona baterija nudi kapacitet od 88 kWh.

Sistem prenosa snage je obezbeđen ugradnjom i drugog motora na prednoj osovini, pa ceo pogonski sklop nudi 694 „konja“. Međutim, ovo sve važi za kinesku verziju, a ruska se može razlikovati.

Motorinvest još uvek nije objavio cene noviteta, a ni njihov momenat nastupa na tržištu. Ranije je kompanija obećala da će montaža električnih vozila marke Evolute početi u fabrici u Lipecku, i to pre isteka trećeg kvartala ove godine.

AutoRepublika

(2539)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

12 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud Časni

Seres …😁😘

S mile

Kineska tehnologija iz 2019….. moraju se rusi malo vise potruditi. A i kinezi. Sad imaju priliku da osvajaju rusko trziste. Koje je u fazonu, daj šta daš….

djuro pucar

Boze me sacuvaj i sakloni!!!

YugoFlorida

Nije mi jasno šta će dildoi Rusima.

BB

Pa imaju struje 😂

Iznogud Časni

Imaju plina pa ne voze na plin.🙊🙈🙉🤔

BB

Prave struju…

Renault Terminator

А на истоку ништа ново,Руси их таслаче ли таслаче.
comment image

S mile

Čuo sam da spec. operacija kosta 1 milijardu Dnevno. Velik je to mehanizam, puno vojske, sredstava. Idu pare na sve strane.

Renault Terminator

Rusi ne znaju šta će sa parama,kraj rata nije ni na vidiku a oni grade po oslobođenim teritorijama pun gas.A mi u EU ima da se za 2-3 mijesaca smrznemo poput one ženske stvari😁.Ako,ako..nije mi žao ni malo,jebaće ih Rusi na suvo kao što su nas jebavali 90-ih…a i sad nas zajebavaju.
https://youtu.be/SSLDqz_phGA

BB

Misliš, poput Ranault znaka? 😂🤣😂🤣

Renault Terminator

Da,da😁.