1. Home
  2. Vesti
  3. Renault bez dizel kamiona u ponudi od 2040. godine
Renault bez dizel kamiona u ponudi od 2040. godine
2

Renault bez dizel kamiona u ponudi od 2040. godine

153
2
Podelite sa prijateljima:

Evropski proizvođači kamiona nastavljaju nadmetanje u disciplini konverzije svojih konvencionalnih proizvoda u električne teškaše. U toj disciplini su Nemci i dalje ispred konkurencije, pa tako MAN i Mercedes testiraju već duže vreme svoje električne kamione, uz ozbiljne izglede da ih u skorije vreme uvedu u serijsku proizvodnju. Nažalost, sve do nedavno su Francuzi zaostajali.

Ipak, sada je kompanija Renault Trucks izašla u javnost ss objavom u vezi faze u kojoj se nalaze razvojni projekti koji se tiču električnih kamiona.

Dakle, imamo obećanje da ćemo u naredne dve godine videti barem jedan električni kamion pod oznakama svake pojedinačne serije marke Renault. Iz te najave proizilazi da će Gali pristupiti komercijalizaciji, odnosno privođenju masovnoj proizvodnji, i drugih modela, a ne samo onih koji su već predstavljeni i pripadaju segmentu urbanih teškaša. Pričamo o kiperima i šleperima.

Zapravo, električni kamion Renaulta bi trebalo da ugleda svetlost dana već tokom 2023. godine, dok je aktuelna i najava za jednu godinu kasnije u odnosu na pomenutu, kada će se pojaviti i električna šasija za vatrogasno teško vozilo. Renault se nada da će najmanje 35% prodaje teških komercijalnih vozila do 2030. godine, činiti električne verzije istih.

Drugim rečima, do 2040. godine, uprava marke Renault očekuje da će dizel varijante kamiona potpuno ispariti iz proizvodnog miksa kompanije.

AutoRepublika

(153)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
YugoFlorida

Ne znam, ali ja mislim da je vodonik bolji, pogotovo za kamione.

s mile

Svedoci smo testova ( skorašnja priča o Poršeu) da EV nisu za duge pruge, za grad kao stvoreni. Tako da sam mišljenja da bi kamioni i svi ti dugoprugaši trebali da ostanu na dizelu, dok se bitno ne poveća autonomija vožnje na baterije, a naročito u slućajevima sa potrebom velike snage, par stotina KS koja je potrebna kamionima.