1. Home
  2. Vesti
  3. Na poneki model Mercedesa se sada čeka i duže od godinu dana!
Na poneki model Mercedesa se sada čeka i duže od godinu dana!
2

Na poneki model Mercedesa se sada čeka i duže od godinu dana!

607
2
Podelite sa prijateljima:

Mušterije koje se opredele za vozilo marke Mercedes-Benz se suočavaju s prisilom čekanja na kupljenu robu u trajanju dužem od godinu dana, što je uslovljeno čestim prekidima proizvodnog ciklusa u fabrikama nemačke korporacije. Prekidi proizvodnje su nužni zbog nedostatka elektronskih komponenti koje su veoma važne u procesu montaže savremenog četvorotočkaša.

Pomenuti podatak, koji nužno mora da obeshrabri entuzijaste spremne da ulože silan novac u „plemeniti metal“ s trokrakom zvezdom na haubi, novinarima nemačkog dnevnog lista Frankfurter Allgemeine Zeitung je izneo izvršni direktor grupacije Daimler, gospodin Ola Kelenijus u intervjuu objavljenom u petak.

„U doba kada je tražnja za automobilima marke Mercedes-Benz ogromna, suočavamo se sa ozbiljnim ograničenjima u sferi proizvodnje,“ jadao se menadžer novinaru pomenutog germanskog glasila. „Vreme čekanja za pojedine modele iz našeg prodajnog kataloga je duže nego što bismo mi to voleli, ponekad premašuje čak i godinu dana.“

Izvršni direktor Mercedesa, Kelenijus je u razgovoru izneo već ranije prezentovan podatak, tačnije predviđanje da će se problemi s nestašicom poluprovodnika nastaviti čak i u 2023. godini, uzrokujući ozbiljne trzavice upravljačkoj strukturi svih viđenih globalnih proizvođača automobila. Povrh toga, kompanije se i dalje bore s posledicama zdravstvene krize, što jednako pogađa i snabdevače komponentama automobilske industrije.

AutoRepublika

(607)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Rikošet

E moj Done kojeg god brenda se dohvatiš oni propadaju… Daj kupi neki Volkswagen da završimo i sa njima jednom 🙂

Iznogud

Hahahahahhahahaha. Jest vala u pravu si 100% da se žrtvujem za narod?! Da budem ki narodni Heroj?! Hocu spomenik i ulicu još za života, donov drvar, uzice ….