1. Home
  2. Vesti
  3. Razmotava se traka budućeg „filma“ zvanog BMW M3 Touring
Razmotava se traka budućeg „filma“ zvanog BMW M3 Touring
8

Razmotava se traka budućeg „filma“ zvanog BMW M3 Touring

215
8
Podelite sa prijateljima:

Javna je stvar da će nabrijani BMW M3 po prvi put dobiti i modifikaciju s petoro vrata! Bavarci se nisu usuđivali da u prethodnom periodu ponude serijsku verziju karavana na osnovama Serije u pakovanju M3, iako pamtimo stidljivi pokušaj iz 2000. godine (donja slika). Tada je divizija M izradila potpuno funkcionalan prototip modela BMW M3 Touring iz generacije E46 koji je pokretao redni šestak zapremine motora 3,2 litra, uz razvoj 343 konjske snage.

Ali, ovaj dragulj nikada nije priveden masovnoj proizvodnji. Ako znamo da se to tada, odnosno nikada nije dogodilo, onda dolazeće vesti iz Nemačke svakako raduju. Bavarci su objavili novi tizer karavana s oznakom M, a u pitanju nije kompjuterska animacija, kao što je to bilo pre oko godinu dana učinjeno, već je objavljena fotografija (u naslovu) koja prikazuje pravi automobil, doduše oblepljen maskirnom folijom.

BMW M3 Touring iz 2000. godine

Treba biti razuman pa očekivati da karavan nasledi tehnološka rešenja viđena na originalnom performantnom sedanu iz Minhena, iako bi set dostupnih verzija mogao biti sužen jer se ne očekuje da nabrijani karavan bude ponuđen mimo evropskog tržišta.

Znamo da je BMW M3 opremljen linijskim šestakom gde jedan cilindar poseduje pola litre zapremine. U „običnom“ izdanju M, on razvija 480 konjskih snaga, dok uz sufiks Competition, ona raste za 30 grla. Obe varijante računaju na zadnju osovinu kao pogonsku, ali u paketu Competition se M3 može dobiti i uz sistem prenosa snage na sve točkove M xDrive. Na primer, sestrinski karavan BMW M4 je raspoloživ samo kao vozilo s integralnim pogonom, a ista sudbina bi mogla zadesiti i karavanski pandan.

Nećemo dugo čekati na debi moćnog karavana. Prema najavama, BMW M3 Touring se očekuje već početkom 2022. godine. Prilika je da za kraj spomenemo i glavne rivale iščekivanog novajlije, a to suAudi RS 4 Avant kog pogoni biturbo motor V6 zapremine 2,9 litara (450 ks), i očekivana nova generacija hibridnog karavana Mercedes-AMG C 63.

Dok ne dođe verzija M, ljubitelje bavarske marke u ovom segmentu najviše raduje ponuda modela BMW M340i xDrive Touring, koji smo testirali prethodnog leta. Utiske pročitajte OVDE.

AutoRepublika

(215)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

S obzirom na potencijal M340I xDrive i performanse koje pruža u stvarnom životu, ne vidim poseban razlog za M3 karavan.

U svakom slučaju, tu je uvek AC Schnitzer sa 420ks istog 3.0 motora koji koristi M340i.

Balkanboj

Nije to toliko stvar logike koliko je tehnologija napredovala i smanjen je jaz između M modela i najjačih non-M modela.

Dok su bili atmo motori razlika u performansama je bila veća, međutim novi turbo motori to prilično dobro približavaju pravim M modelima.
Samim tim, održavanje je u granici „normalnih“ BMW-a bez potrebe da se kupuju delovi iz male serije rađeni isključivo za M diviziju.

Jedina ubedljivo vidljiva razlika je na stazi.

TheStig

Velika je razlika između M modela i modela koji imaju neke M performans dijelove (što ja kažem u zajebanciji M što nije M). I u performansama, a i drugdje. Je l’ bi tebi i meni ili bilo kome trebalo više od M340i?Apsolutno ne, ali nama bi to bio skok sa prosjecne vozilice na raketu, a bogatunima skok sa prethodnog M modela na novi.

Renault Terminator

Viđam po Steyru i oko Linza stalno se vozikaju kamuflirane Bembare.Bmw ima fabriku u Steyru.

Renault Terminator

Ja mislim da jeste.Prave motore za BMW.A i bio sam u fabrici…onoliko koliko su mi dopustili😁.
https://www.bmwgroup-werke.com/steyr/de.html

Dude

Jos samo da mu okace onu ruznu masku i slika ce biti kompletna.