1. Home
  2. Vesti
  3. Citroen već ima više od 9.000 narudžbina za Ami
Citroen već ima više od 9.000 narudžbina za Ami
24

Citroen već ima više od 9.000 narudžbina za Ami

4.76K
24
Podelite sa prijateljima:

Da li su Francuzi pronašli rešenje za budućnost A segmenta?

Mnogi se pitaju šta će se desiti sa klasom najmanjih evropskih automobila, apsolutni lider u ovoj tržišnoj niši – Fiat Panda, sprema se za velike promene te će sa novom generacijom preći u segment iznad.

Citroen je već najavio da direktne zamene za model C1 neće biti, a kao glavni razlog navode sve strože emisione zakone, koji onemogućavaju zaradu na malim gradskim automoblima, ili bar tako tvrde odgovorni u “ševronu”.

Stoga je hrabri Citroen ponudio alternativu u vidu Amija, koji suštinski i nije automobil već četvorocikl. Ovaj gradski mališan spada u red električnih vozila, i kod francuske marke su se razvila ozbiljna očekivanja nakon inicijalnog dobrog odziva na tržištu.

Citroen ističe da je već primio više od 9.000 porudžbina za Ami, od čega je oko 6.500 u Franucuskoj i 2.000 u Italiji. Možda su Gali zagrizli više nego što mogu da progutaju, s obzirom na činjenicu da su ranije najavili da imaju godišnji kapacitet proizvodnje od nekih 20.000 jedinica.

Prodaja Amija će dodatno porasti naredne godine, jer je Citroen potvrdio da će od 2022. biti dostupan i za britanske kupce. U Velikoj Britaniji je više od 12.000 potrošača izrazilo interesovanje za ovim električnim mališom.

U vrline i mane Amija već se uverio naš monsieur Peki Rajković, a njegove utiske o ovom četvorotočkašu možete pročitati OVDE.

AutoRepublika 

(4758)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

24 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

Gledam kako da ga kupim…. Da podsetim ovim putem Pekija da se raspita ima li ga gde u ponudi u Francuskoj…

s mile

pitanje,

ako se kod nas ne podaje, koliki je problem, i homologacija, da se kod nas uveze npr polovnjak

Branko

Homologiran je u EU kao laki četverocikl (45 km/h), odnosno četverocikl (15 kW / 75 km/h). Dakle, može se registrirati u svim zemljama regije, uključujući Srbiju.

BB

Može to biti super sprava, ako ga shvatimo kao laki četverocikl ima mnogo vrlina, a ako ga shvatimo kao automobil, onda ćemo mu naći mnogo mana. Suština je da se upotrebljava na pravi način (ne možeš miješati kafu supenom kašikom, supu možeš jesti kafenom ali jedva- nije praktično).

Miho

Ka sam kupio u F.moras nekoga naći u F.da ti ga kupio pošalje
Mene je došao sa prevozom i reg 8.000€
Odličan je

Iznogud

Ludost

BB

Ma to je za ove što imaju žene… 😜

Iznogud

Tudje

BB

Nema tuđih žena, na kojoj si – tvoja je u tom trenutku…

Iznogud

Zanimljivo gledište, moram javiti Musi. Alo Moron, de poredaj čaše…

Onaj što ga zgazilo vreme

Budućnost gradova. Pisao sam o tome već….
I pravo rešenje

DUDE

Morace da naprave malo napredniju verziju, sa vecim dometom i maksimalnom brzinom barem 80kmh. Trziste za tehnicki prilicno ogranicen elektricni model je prilicno usko.

Onaj što ga zgazilo vreme

Na protiv, moraće da limitiraju max brzinu do 48 km/h, da bi mogalo „Ami“ ući u kategoriju mikromobilnosti i uz to dobiti pregršt benefita u gradovima i urbanim celinama

Izvinjavam se na grešci. Ami već ima max 45 km/h i predstavlja pravu budućnost gradova. Mikromobilnost uveliko kuca na vrata.

Izmenjeno 2 godine pre od strane Onaj što ga zgazilo vreme
Zvezdan Božinović

Brate, slažem se s tobom. Ne treba ti brža vožnja po gradu od 40 km/h, mnogo važnije su male dimenzije, mala potrošnja, „zeleni“ koncept. Mikromobilnost za mikro sredine, pri čemu je i Bg mikrosredina

moron

A, kako se ovo u gradu legalno parkira ? „Gde“?

Branko

Kod nas kao auto…🙁

moron

Ja onda baš i nisam u stanju da uočim neki golemi benefit za vlasnika (u Srbiji). Ako ja ovo moram da (u Srbiji) teram na tehnički svake godine, plaćam registraciju svake godine, stojim zaglavljen u gradskom krljancu kao i svako drugo vozilo (dok me maltene i pešaci pretiču), tražim parking kao budala ( a plaćam ga po istoj ceni kao da vozim i „đip“ od pet metara ), koji je smisao za vlasnika ( u Srbiji)?

Onaj što ga zgazilo vreme

Pa lepo, umesto 1 klasičnog parkinga biće napravljena 2-3 (možda i 4) za samo za mikromobilnost. Biće uvedene posebne trake za ova vozila, an uštrb klasičnih vozila. Uz to bar u početku, parking za ova vozila se neće plaćati, njima ćeš moći u strogi centar, itd. To već živi u mnogim evropskim gradovima, Beograd se već sorema za to. Biće mnogo benefita a vožnja za džabe. Sve će biti manje mesta za klasična vozila, a relativno skoro će biti poterana iz strogo urbanih zona. Ovo je realnost i život. A ne oni „ZAJEB-i“ i hibridi. Tek ćemo videti koga je… Pročitaj više »

Izmenjeno 2 godine pre od strane Onaj što ga zgazilo vreme
moron

Vidi, pa ja samo letos već ušao u osmu godinu „mikromobilnosti“, koliko ima da sam počeo bajs da koristim kao primarno prevozno sredstvo za grad 😊 A za koje vreme me moje okruženje smatra verovatno najvećom budalom koja hoda planetom Zemljom, isto kao i ja njih, jer je za mene u postojećim saobraćajnim uslovima vožnja automobila Beogadom preteženo/ najčešće čisti mazohizam 😊 A smanjenje te mazohističke devijacije ja ne vidim u mikrovozilu iz predmetnog teksta u uslovima koji sada jesu. Jer, dok ne budu uvedene te posebne (brže) saobraćajne trake, neko bolje rešenje problema lakšeg i povoljnijeg parkiranja i/ili neki… Pročitaj više »

Onaj što ga zgazilo vreme

Naravno, mikromobilnost jeste i bajs, ali samo pod jednim uslovom! Da ga ne „cepaš“ preko 45 km/h 🙂 Jer tada izlaziš iz opsega tih prevoza 🙂
Mikromobilni prevozi ne mogu biti sa SUS motorima i ne mogu biti brži od 45 km/h. E tu se nekako uvuku i ovakvi autići kao ovaj AMi i to kao teška kategorija – šleperi 🙂
Ne brini, biće beneficija za ove prevoze, čak i u Beogradu hteli to ili ne. To je trend, nužda i potreba

Onaj što ga zgazilo vreme

Prevozna sredstva mikromobilnosti su kategorisana i ovo bi bila „teška“ pod kategorija evrposke L kategorije (mikromobilnosti).

Pomponije

Ako bi registracija ovakvog vozila bila trajna, mislim da itekako ima smisla. Jutros idem na pijacu i u mesaru. Ukupno kući se vraćam sa nekih desetak kg tereta. Put koji bi trebalo da pređem je neka 2 km u jednom pravcu. Nije mi bilo do pešačenja pa odoh kolima. Dakle, startujem dizelaša i vozim ga par kilometara, uz apsolutno znanje koliko je to loše po njega.

U takvim uslovima, setih se ovog Amija kao idealne sprave za „obaviti nešto po gradu“.

Iznogud

Kupi trotinet, e bajk, koji će ti moj dildo od pola metra koji ide 40 km/h puni se deset puta u roku od 2 minuta, ak te pokupi komarac u frontalki si jebo jeza u ledja.

Djordje Pesic

Pa i na trotinetu/motocikli/bicikli ako se dodje do frontalke, isto se obere zelen bostan.