1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen: ID.3 ne krade mušterije od Golfa
Volkswagen: ID.3 ne krade mušterije od Golfa
0

Volkswagen: ID.3 ne krade mušterije od Golfa

206
0
Podelite sa prijateljima:

Šef marketinga i prodaje Volkswagena, Klaus Celmer, potvrdio je da nema korelacije u vezi sa padom prodaje Golfa i rastom isporuka električnog ID.3.

Celmer je u razgovoru za italijanski Quattroruote istakao da veruje da će upravo ID.3 biti najprodavaniji član ID familije modela ove godine u Evropi, dok bi na globalnom nivou to trebalo da bude ID.4.

Na pitanje da li je ID.3 pomalo kanibalizovao prodaju Golfa, Zelmer daje negativan odgovor. “Prodaja kompaktnih vozila poput Golfa je pod velikim pritiskom drugih kategorija, kao što su krosoveri iz te klase, kod nas konkretno T-Roc”, naveo je Volkswagenov rukovodilac.

On je dodao i da je u ovom trenutku najtraženiji pogonski sklop kod Golfa plug-in hibrid, što deluje pomalo neverovatno, no sačekajmo zvanične podatke na kraju godine pre nego što donesemo sud o ovoj izjavi.

Celmer je takođe kazao da očekuje pad popularnosti SUV modela, pre svega zbog toga što se ovakvi četvorotočkaši i elektrifikacija ne slažu najbolje. “Aerodinamičnost SUV-a je kontradiktorna osnovnim principima električnog automobila”, tvrdi Celmer.

On je uveren da ćemo u budućnost videti sve veći broj krosovera, koji će biti nešto između SUV modela i tradicionalnih karoserijskih izvedbi kao što su limuzine.

AutoRepublika 

(206)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments