1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai beleži odličnu prodaju baterijskih automobila
Hyundai beleži odličnu prodaju baterijskih automobila
2

Hyundai beleži odličnu prodaju baterijskih automobila

202
2
Podelite sa prijateljima:

Korejska marka planira da uskoro postane jedan od globalnih lidera u ovoj tržišnoj niši.

Hyundai je tokom prethodnog meseca na planetarnom nivou dostavio nešto više od 298.000 automobila, od toga je 14.356 jedinica otpalo na baterijska vozila.

Kod Hyundaija su najpopularniji bili električni četvorotočkaši uz 10.311 registracija (rast prodaje od čak 75%), zatim tu su i plug-in hibridi sa 4.045 isporučenih primeraka (+399%). Korejci su jedini brend uz Toyotu koji se aktivno bavi i vozilima sa gorivnim ćelijama, pa su u avgustu indeksirali 610 isporuka takvih automobila.

Tokom osam meseci 2021. godine, Hyundai je prodao više od 94.000 baterijskih četvorotočkaša, od čega je lavovski deo otpao na EV modele sa 68.663 registracije, dok ostatak pripada plug-in hibridima.

Ioniq 5 se već pokazao kao izuzetno uspešan model na komercijalnom planu. U avgustu je stigao do 6.706 novih vlasnika, a od početka godine do 31.450. Prosta računica kaže da je gotovo svaki drugi prodati EV Hyundaija bio upravo Ioniq 5!

Prodaja baterijskih vozila južnokorejske marke u avgustu i dosadašnjem delu godine:

  • Hyundai Ioniq 5- 6.706 (31.450)
  • Hyundai Kona Electric– 3.113 (28.660)
  • Hyundai Tucson PHEV- 2.546 (14.421)
  • Hyundai IONIQ Electric– 252 (7.147)
  • Hyundai Santa Fe PHEV- 934 (5.563)
  • Hyundai IONIQ Plug-In– 343 (4.962)

AutoRepublika 

(202)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Sirotinja

Ioniq 5 je pun pogodak

Iznogud

Da nema ovakvog davanja pažnje tj medijskog prostora (po čijem nalogu?) dildama, niko ih ne bi sljivio ni 2%. Cuj 14000 na čitavom svijetu uz neviđenu represiju država i to je uspjeh i to Nevidjen?! Čovjek mora zbilja biti lud da popuši ovo a i da ne čita ovo sa razumijevanjem. Dapače, ne treba uopće ni da čita. Obrnimo priču i svaki drugi dan molim naslove tipa : unatoč nepravednoj satanizaciji i sve slabijoj i tanjoj ponudi dizel motor je prodan ovaj mjesec u XY miliona primjeraka! Al naravno hoćete kurac o tome pisati, nego po nečijem nalogu o dildama… Pročitaj više »