1. Home
  2. Vesti
  3. Neobična Scania 4×4 u službi na Kamčatki
Neobična Scania 4×4 u službi na Kamčatki
1

Neobična Scania 4×4 u službi na Kamčatki

1.27K
1
Podelite sa prijateljima:

Kamioni marke Scania se najčešće vezuju za modele izrađene s ciljem prevaljivanja ogromnih distanci. Međutim, poznavaoci znaju da gama švedske kompanije uključuje i gradske kamione, za odnošenje smeća na primer, a tu su i kiperi namenjeni eksploataciji u kopovima ili kamenolomima. Ipak, najbrojniji su klasični kamioni i šleperi.

Pa opet, imamo jedan izuzetak o kom izveštavaju ruski mediji. Radi se o o modelu Scania 4×4 s ravnom prikolicom i instaliranim kranom u tovarnom delu vozila. Kamion se nalazi na službi u brodogradilištu Petropavlovsk na Kamčatski.

Ovde ne bi bilo ničeg toliko neobičnog da u Ruskoj Federaciji ubedljivu dominaciju u segmentu kamiona kod kojih su svi točkovi pogonski, ne drže domaći proizvođači Ural i Kamaz. U ovom slučaju, vlasnik brodogradilišta se opredelio za Volkswagenovog pulena s oznakama Scanije.

Kamion koji krasi bruto masa od 21 tone je postavljen na ojačanu šasiju XT u najnovijoj generaciji. Za pogon je zadužen dizel motor DC13 koji iz radne zapremine od 13 litara izvlači 380 konjskih snaga. Zadnja osovina je ojačana, zahvaljujući čemu podnosi terete do 15 tona.

Duga, ali niska kabina iz serije P je opremljena svim neophodnim i očekivanim detaljima. Tu su uređaj za klimatizaciju, dodatni nezavisni izvor energije od 6 kW, frižider, kao i grejana sedišta isto kao što su to i retrovizori.

 

Mediji navode da je Atelje „Čajka-usluge“ inadgradio karoseriju i na šasiju instalirao kran čija se moć ogleda u podizanju, do pet tona teških tereta. S maksimalnim opterećenjem, tovar se diže na najmanje na visinu od 2,5 metara, a koristi se i ojačana sajla.

Konkretan kamion će biti korišćen na brodogradilištu kako bi transportovao metalne strukture, materijale i različite komponente. Upravnik pogona će na ovu Scaniju računati i u gradskoj eksploataciji, ali i na regionalnim drumovima Kamčatke.

AutoRepublika

(1268)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Ono, kad ti isporuče nov kamion a on već ima 12000km na satu 😂🤣😂