1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo se vraća u E segment, i to sa dva automobila?!
Alfa Romeo se vraća u E segment, i to sa dva automobila?!
7

Alfa Romeo se vraća u E segment, i to sa dva automobila?!

4.18K
7
Podelite sa prijateljima:

Najnovija glasina koja stiže sa severa Italije upućuje na to da brend iz Milana priprema čak dva nova modela koja će biti smeštena u E segment.

Mnogo je priče oko Alfe ovih dana, sve u iščekivanju nastupa šefa te marke koji bi trebalo da objavi detalje petogodišnjeg plana u vezi sa bliskom budućnošću slavnog proizvođača.

Ovaj put trač je u vezi sa velikim vozilima, što je pomalo čudno, jer se Alfa davno oprostila od E segmenta. Ipak, ako je verovati kolegama sa Apeninskog poluostrva, onda će se italijanska marka vratiti “na velika vrata”.

Navodno se planiraju dva modela, jedan SUV i jedna limuzina u pomenutoj klasi. Prema njihovim informacijama, očekuje se da rukovodstvo Alfe potvrdi ove modele krajem tekuće ili početkom naredne godine.

Dakle, ovo bi trebalo da bude dvojac sličan Stelviju i Giuliji, ali će oba noviteta biti pripadnici EV sfere. Ukoliko ovde ima istine, onda će sigurno budući četvorotočkaši koristiti najavljenu STLA Large platformu.

Apsolutno nikakvih drugih relevantnih informacija nema o ovim vozilima, sem da bi se mogla očekivati tek 2026. ili 2027. godine. Posle komercijalnog debakla Giulije, sumnjamo da će Alfa Romeo ponovo lansirati klasičnu limuzinu, pre će to biti neki veliki kupe sa četvoro vrata, nalik na Audi A7 Sportback, i naravno u formi električnog automobila…

Podsetimo, italijanski brend nije prisutan u E segmentu gotovo 15 godina, tačnije od 2007, kada je model 166 otišao u penziju. Ni ova berlina nije imala naročito blistavu karijeru, jer je tokom osam godine proizvodnje do potrošača stiglo manje od 100.000 jedinica. Nakon toga bilo je više zvaničnih i nezvaničnih najava da bi se Alfa mogla vratiti u ovu klasu, ali se ništa konkretno nije dogodilo.

AutoRepublika 

(4184)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Jeli sa 1,2 PureDrek?
Mada mi se 166, ona zadnja sa dubljom maskom, izuzetno sviđala, čekao sam godinama da ostari da bi se mojla kupiti polovna, a onda su došli drugi pripriteti 😄🤣

Izmenjeno 2 godine pre od strane BB
moron

Ne, u E segment će da stave 1,2 VTi od 68 i 82 ks …

Iznogud

Kupi sad pa vozaj vikendom,nije velika investicija.

Iznogud

Naivno je vjerovati da će sa nekakvom ponudom prepariranih pezoa i dildo verzija alfa doživjeti ekspanziju. Dapače, bice to čavao u lijes. Ovaj ludak sto ga imenovase za preCjednika samo sto iz paštete ne iskače a vidim da i on nesto planira kao i prethodnici mu. Jedino sto će otići sa pozamašnom otpremninom a neće nikome odgovarati za neuspjeh niti će ikakve konsekvence imati.

Dude

Bojim se da to ne zavrsi na prepakovanom C5X sa 1.2 motorom.

S mile

Iskreno se nadam da ce Alfa imati modele u nozim klasama, B,C,D segmentima. Da se omasovi, da je ima vise na ulicama.

Darko

Mmmm SUV zanimljivo ja imam 166 jtd ako bude oprema kao u njoj to je pun pogodak.
Jedva čekam da ih vidim.

Izmenjeno 2 godine pre od strane Darko