1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Vremeplov: Chantilly 2018 Arts & Elegance – Lepota življenja (MEGAGALERIJA)
Vremeplov: Chantilly 2018 Arts & Elegance – Lepota življenja (MEGAGALERIJA)

Vremeplov: Chantilly 2018 Arts & Elegance – Lepota življenja (MEGAGALERIJA)

245
5
Podelite sa prijateljima:

Ni ove, a ni prošle godine, a sve zbog aktuelne sanitarne krize, nije se održala tradicionalna manifestacija/izložba, nazvana Arts & Elegance Richard Mille (umetnost i elegancija)! Za žaljenje jer ovako nešto, verujte mi na reč, ne viđa se često, jedna takva izložba pod otvorenim nebom, događaj je za pamćenje.

Za neupućene, u saradnji sa brojnim sponzorima i privatnim domenom Chantilly (jedan od najlepših zamkova u okolini Pariza), poslednji put pre tri godine organizovano je okupljanje legendarnih automobila koji su obeležili prethodno stoleće, ali i najnovijih „supercar“ kreacija, od kojih zastaje dah.

Poklonici četvorotočkaša, kao i motocikala, bicikala, starih plovila i poslednjih modnih trendova, mogli su da uživaju u specifičnom kadru neopisive lepote. Parkovi i žardani čuvenog zamka Chantilly otvorili su vrata automobilskim klubovima, privatnim kolekcionarima, konstruktorima i vrhunskim modnim markama svoje kapije, kao i brojnim posetiocima i čitavim familijama (preko 14.000 prodatih ulaznica po ceni od 50 evra).

Ambijent koji je odisao luksuzom, bez kiča, uz izvesnu dozu nostalgije za prošlim vremenima i francuskim „savoir vivre“ (znanje življenja). Jedna od najvećih manifestacija ovakvog tipA u svetu, okupila je više od 1.000 eksponata, da ne kažemo banalno automobila, od kojih pojedini imaju neprocenjivu vrednost.

Nakon raznovrsnog programa, piknika i muzike, stručni žiri i publika su birali najlepša i najelegantnija vozila po kategorijama. Le Best of Show pripao je Mercedesu 500 K Special Roadster, vlasništvo muzeja Louwman Museum, dok je prvo mesto na Konkursu za Eleganciju osvojio BMW 3.0 CSL Hommage R.

Posve nebitno, u tolikoj koncentraciji metalnih legendi, teško je prelomiti koja je lepša, a još teže čiji je životni put bio bogatiji. Pogledajte zato fotografije, kako bi vam preneli barem delić ove fantastične atmosfere, nestvarni velikoj većini nas.

Tekst i fotografije: Perica Rajković 

(245)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Zaista ima primeraka koji kod mene mame uzdahe. Pa I među ovim plovilima. A vidim da je „gospodin Rajković“ na par fotografija u’vatio i samo neke dame 😀

S mile

Uze mi reč iz usta 😀😀😀, Peki, Peki…

Nekom prilikom sam bio u BGD, zaboravio sam ime dogadjaja, ali okupljanje na nivou, starih automobila, plus naravno i zvanice na nivou. Zaista se ima sta videti. Na zalost, toga bas i nema kod nas. A svakom ljubitelju automobila bi preporucio da ih poseti.

Čak i ulaznica, 50€, nije visoka, ni za naš standard, da se vidi ova lepota, a tek za standard FR…

Izmenjeno 2 godine pre od strane S mile
Peki

Dva puta sam prisustvovao ovoj manifestaciji, zaista je jedna od najznacajnijih u svetu. Nije u pitanju samo kolicina i vrednost eksponata vec i nacin na koji se odvija. Na slikama se moze videti koliko ucesnici, pa i posetioci, posvecuju paznju tradiciji i izgledu, uz nezaobilazni piknik. Zaista se nadam da ce se sve nastaviti kada prode ovo ludilo u vezi Covida…

s mile

Svakako, kada odeš na slične manifestacije, zabeleži ih, i kad imaš vremena, piši, mada ovde nema mnogo toga ni za pisanje, slike govore dovoljno. Pozz

Iznogud

Vidi vidi, ima Dukljanin oko za detalje u haljinicama!? Tako, tako, hehehe kako reče Radosav.
Na stranu sve, ovakve manifestacije ne kontam, platiš kajganu kod Petra da bih gledao tajkunova auta a ni sjest mi ne daju…tako je i kod mene ovdje u dvorcu bilo samo karta bješe nešto jeftinija…ne volem