1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Motociklistička alijansa želi da isforsira koncept dvotočkaša sa zamenjivim baterijama
Motociklistička alijansa želi da isforsira koncept dvotočkaša sa zamenjivim baterijama

Motociklistička alijansa želi da isforsira koncept dvotočkaša sa zamenjivim baterijama

184
6
Podelite sa prijateljima:

Situacija u svetu električnih automobila po pitanju eventualne zamene baterijskog pakovanja, kako bi se dobio set „natankovan“ strujom, nimalo nije u korist takvog rešenja. S tom zamišlju se još uvek nosi kineski brend Nio, ali takvih konstruktora nema više, barem ne onih poznatijih. Međutim, kod električnih dvotočkaša stvari stoje poptuno različito. Naime, marke Piaggio, KTM, Honda i Yamaha se bave razvojem opisanog sistema, uz otvoren poziv drugim kompanijama da se pridruže u zajedničkom nastojanju.

AutoRepublika

(184)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
S mile

Drugar kupio neki kineski skuter dao oko 90000din. Max brzina oko 45km. Autonomija oko 50km. Za grad, odlican. Za jedno punjenje mu treba 1kwh. Fantazija. Koliko ce trajati, videcemo.

Djordje Pesic

Koja marka?

s mile

Ne videh komentar, ne bih znao koja marka, tražio je na kupujem prodajem, dobio ga je sa severa, novi sad ili okolina,
po pitanju potrošnje, punjač mu je od 125W i treba mu 4-6h za punjenje baterija / akumulatora.

tog dana kada sam ga vozio prešao je min 40km, od čega sam ja prešao 20 na max brzini oko 40kmh.

gledah KP , možda neki od ovih

Elektricni skuteri LOFTY 14
Elektro skuter Elektricni bicikl Elektro bicikl EAGLE

Branko

Super su te stvarčice, ali mala mi se čini baterija od 1 kWh za 50 km, pogotovo po Beogradu. Kod nas ih ima sve više, jer država daje 40% subvencije.

Djordje Pesic

Ja sam nesto gledao elektroskutere, maksimalni domet koji sam nasao za AM kategoriju (do 45kmh i do 4kw snage) je oko 120km, sa 2 baterije.

s mile

drug što je kupovao mi reče, da ima sa ugrađenom baterijom, teže se menja, i sa brzom zamenljivom baterijom, kada kupiš skuter, dodatna baterija je 100E, tako da može da se ima dve, i jedna se puni, i stoji pripravna, a druga se koristi.

fina stvar, za nekog ko šparta puno gradom