1. Home
  2. Vesti
  3. Smartov konceptualni SUV zasijao u Minhenu
Smartov konceptualni SUV zasijao u Minhenu
0

Smartov konceptualni SUV zasijao u Minhenu

162
0
Podelite sa prijateljima:

Smart i zvanično ulazi u SUV segment.

Smart, propali projekat Daimlera, dobio je novu šansu kroz partnerstvo Nemaca sa kineskim divom Geelyjem. Prvi zajednički projekat biće SUV model koji je najavljen prikazanim konceptom.

Smart je u Minhenu debitovao sa modelom koji interno označavaju HX11, a u pitanju je potpuno električni SUV. Biće postavljen na SEA platformu iz kineske kompanije, i imaće ukupnu dužinu od 4,29 m.

Dakle, postaviće se u vrlo kompetitivni segment na evropskom tlu. Ovaj Smartov SUV biće ujedno i najveći model tog brenda, i primaće maksimalno pet putnika. Budući krosover će biti širok 1,91 m i visok 1,7 m.

Pored toga, međuosovinsko rastojanje će iznositi 2,75 m, što će omogućiti poprilično prostranu kabinu pogotovo za ovaj segment. Koncept karakteriše minimalistički dizajn, sa vrlo čistim linijama i ravnim površinama, bez naglih prelaza.

Kvake su “skrivene”, što je sve češća tema u automobilskoj industriji današnjice. Interesantno je da konceptualno izdanje nema B stubove, te da se vrata otvara u suprotnim smerovima. Čini se da je ovo odlika koja će ostati rezervisana za ovu studiju, jer je daleko verovatnije da će serijska verzija odbaciti ovo rešenje.

Koncept u kabini krije četiri sedišta, mada je Smart već potvrdio da će finalna varijanta biti petosed. Ostaje pitanje da li će se zadržati i postavka sa jednim velikim ekranom postavljenim na centalnoj konzoli (dijagonala 12,8 inča).

Smart nije saopštio tehničke podatke, ali nemački novinari pišu da će uvodna verzija raspolagati sa 250 ks i dometom od nekih 440 km. Ukoliko je verovati kolegama iz Dojčlanda, serijski Smartov SUV trebalo bi da se nađe na tržištu naredne godine.

AutoRepublika 

(162)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments