1. Home
  2. Vesti
  3. Predstavljena osvežena perjanica marke – Genesis G90
Predstavljena osvežena perjanica marke – Genesis G90
0

Predstavljena osvežena perjanica marke – Genesis G90

1.59K
0
Podelite sa prijateljima:

U jednom prestižnom seulskom hotelu premijera je upriličena za Genesis G90. Prvi utisak, vidljiv već na fotografijama ukazuje da su čelnici marke redizajn shvatili veoma ozbiljno i da je novitetu zaista podaren novi stil.

Dakle, luksuzna limuzina je podvrgnuta ozbiljnom zahvatu “plastične hirurgije”, pa je kao posledica intervencija novitet dobio novu petougaonu masku hladnjaka i prednje svetlosne grupe izvedene u matriks tehnologiji i sa četiri glavna zasebna bloka (G-Matrix), uz dugačke pokazivače pravca. Izmenjeni su čak i blatobrani na kojima su sada postavljene (moguće i lažne) ventilacione rešetke, kao i poklopac pogonske grupe.

Zadnjica limuzine je takođe nanovo stilizovana. Sada se umesto nekadašnjih svetlosnih grupa postavljenih po vertikali, nalaze horizontalne uske svetleće trake koje doprinose optičkoj iluziji da je sedan širi i teži. Na sve to, utisak svežine dopunjuju i točkovi izrađeni od lake legure koji su se u ovom obliku našli po prvi put na modelu G90.

Kupci će moći da izaberu jednu od devet dostupnih nijansi karoserije predviđenih za G90: Porto Red i Gold Coast Silver. Seven returning hues i Marble White, Platinum Silver, Graceful Gray, Carbon Metal, Umber Brown, Royal Blue i Titanium Black. Ranije je bilo dostupno sedam nijansi.

Interesantna je činjenica da je dizajn osvežene generacije sedana potpisao nedavno postavljeni na čelo odeljenja za dizajn, Hyundai Motor koncerna, belgijanac Luk Donkervolk koji je na tom mestu zamenio legendarnog Petera Šrejera.

Nasuprot dizajnerskoj revoluciji eksterijera, izgled putničke kabine deluje netaknuto, iako su primetne neke promene niskog intenziteta. Novi su hromom oivičeni centralni otvori za ventilaciju na grebenu ispred vozača. Instrumentacioni panel, iako i dalje analogni, sada poseduje modifikovanu grafiku, što predstavlja iznenađenje jer je manja limuzina iz game, Genesis G70 već dobio novi virtuelni instrumentacioni panel. Zapravo, to je prvi centralni klaster izveden u 3D tehnologiji.

Naposletku, nov je dizajn tastera koji služe za kontrolu rada uređaja za klimatizaciju, a drugačiji je i konac upotrebljen za štep materijala upotrebljenog za oblaganje sedišta.

Genesis G90 poseduje sistem poništavanja odnosno anuliranja buke, a info-zabavni sistem je dobio nova rešenja napredne funkcionalnosti. Naime, multimedijalni centar je sada u stanju da prepoznaje glasovne komande, mada za sada samo na korejskom jeziku. Pored toga, osvežavanje softvera se vrši putem interneta, što je prvi put u istoriji korejske automobilske industrije. Dodatno, nekim funkcijma info-zabavnog sistema je moguće upravljati daljinski, pri čemu ulogu “daljinskog upravljača” igra pametni telefon.

Paleta pogonskih grupa je ostala neizmenjena. Tu su V6 jedinica zapremine 3,8 litara koja isporučuje 309 konjskih snaga, kao i V8 motor zapremine 5,0 litara uz razvoj 413 “konja”. Gamu motora kompletira turbobenzinski šestocilindraš u V rasporedu. Njegova snaga iznosi 370 “grla”. Sve pogonske jedinice deluju u sadejstvu sa osmostepenim automatskim menjačem, dok primerci opremljeni V6 agregatima mogu posedovati pogon na zadnje ili na sve točkove. Osmocilindarski Genesis G90 dolazi isključivo opremljen pogonom na točkove obe osovine.

Prodaja premijum sedana na matičnom tržištu počinje već ovih dana. Cene se kreću u rasponu od 63 do 105 hiljada američkih dolara. Na ostalim globalnim tržištima, kupci će moći da ga pazare počev od prve polovine naredne godine.

Da dodamo da su naredne godine veoma uzbudljive za marku Genesis. Do 2021. godine je predviđeno da budu predstavljena tri krosovera, uz ekspanziju ponude na mnogobrojna globalna tržišta. Na ostalim tžištima sveta, izuzev u Koreji gde je prodato oko 50 hiljada primeraka Genesisa u prvih deset meseci ove godine, kompaniji ne cvetaju ruže.

Za primer možemo uzeti američko tržište gde je oktobarska prodaja vozila marke Genesis iznosila 2.815 jedinica umesto 8.582 primerka koji su prodati u oktobru 2017. godine.

AutoRepublika

(1591)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments