1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeot uskoro okončava proizvodnju modela 308
Peugeot uskoro okončava proizvodnju modela 308
1

Peugeot uskoro okončava proizvodnju modela 308

1.04K
1
Podelite sa prijateljima:

Francuska marka privodi kraju životni ciklus druge generacije kompaktnog hečbeka.

Dok se nova iteracija još sprema da zablista na tržištu, aktuelno izdanje se polako poklanja publici. Peugeot je potvrdio da će poslednji primerci sići sa proizvodnih traka 9. septembra, što će označiti kraj montaže 308-ice u fabrici u Sošou.

Druga generacija pomenutog “lava” stupila je na scenu 2013. godine uz temeljitu restilizaciju 2017.godine. U prethodnih osam godina sa proizvodnih linija u Sošou izašlo je 1.310.000 primeraka ovog modela.

Sa odlaskom 308-ice počinje reorganizacija navedene fabrike koja će se u budućnosti oslanjati na održivije sisteme rada. Peugeot je već spremio investiciju od 200 miliona evra za stvaranje potpuno nove, kompletnije i brže linije za proizvodnju u Sošou.

Ovde će se nastaviti sa procesom montaže dva vrlo popularna modela sa znakom “lava”. Reč je o SUV asovima 3008 i 5008 koji su postigli odličan komercijalni uspeh, pre svega u Francuskoj, ali i u Evropi.

Što se tiče nove generacije 308-ice, proizvodnja će se odvijati u fabrici Muluz, koju je Peugeot rešio da “postavi na noge”. Prethodne godine ovde je stvoreno svega 50.000 automobila, i cilj je Francuza da što pre uvećaju broj napravljenih vozila, što će im sigurno poći za rukom sa novim hečbekom. Inače, ovde se pored 308 mk3 proizvode i modeli 508 i DS7.

AutoRepublika 

(1043)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Nek’ mu je laka crna zemlja …