1. Home
  2. Prezentacije
  3. Naslednik Panamere ili nagnječena Buba? Nijedno!
Naslednik Panamere ili nagnječena Buba? Nijedno!

Naslednik Panamere ili nagnječena Buba? Nijedno!

377
0
Podelite sa prijateljima:

Great Wall se temeljito priprema da lansira čitav niz noviteta na predstojećem Salonu automobila u Šangaju. Marke koje u svojim genima poseduju DNK kodove „off-road“ vozila su već proklamovale svoje kreacije, a sada su odlučili da prikažu četovorotočkaša koji se pojavljuje pod brendom Ora, inače rezervisanim samo za električne automobile.

Premijerno prikazan novitet je trenutno u formi koncepta, ili bolje reći veoma zanimljivog koncepta.

Ne treba puno gledati lepi kineski prototip da bi se zaključilo da podseća na nagnječenu, razvučenu Bubu iz Volkswagena, pa ni zvanična priča čelinka kineske kompanije to ne poriče. Naprotiv, i oni sami kažu da je kultni nemački model bio stilska inspiracija u razvoju modela Ora Conceptcat, iako se isto tako u stilu azijskog četvorotočkaša oseća i dašak uticaja Porschea Panamere.

Ali, kineski automobil nije liftvek, već fastbek s četvoro vrata, jer se poklopac prtljažnika podiže, odvaja nezavisno od ogromnog zadnjeg vetrobranskog stakla.

Conceptcat deluje kao igračka, iako je u stvarnosti poveći automobil. Iakon nisu iznete celovite tehničke specifikacije koje se tiču dimenzija, zna se da je međuosovinski razmak na nivou od 2.800 mm, što je isto onoliko koliko nudi i Camry iz Toyote, za koji svi znamo da „nije mali“.

Kineski fastbek poseduje vrata koje na sadrže okvire koji bi držali prozorska stakla, kamere umesto retrovizora i panoramski krovni otvor. Conceptcat leži na točkovima koji uključuju naplatke prečnika od 20 cola.

U putničkoj kabini su montirane četiri zasebne fotelje-sedišta, kao i uređaji, pokazivači u cilindričnom obliku, ili u obliku tri bunara, ako je tako plastičnije opisano. U svakom slučaju, fotografiju su iznad, pa obratite pažnju.

Veličina ekrana multimedijalnog sistema iznosi 12,3 inča, ispod kog je pozicioniran još jedan monitor veličine onih koje srećemo kod današnjih mobilnih, pametnih telefona. Great Wall nije izašao u javnost s informacijama o tehnološkim rešenjima, odnosno o pogonskom sklopu. Navedeno je samo da Ora Conceptcat pokreću dva električna motora (na svakoj osovini po jedan), i da je ubraznje od nule do 100 km/h izvodljivo za oko 3,5 sekundi.

Još uvek nije jasno hoće li Conceptcat na proizvodne trake ili neće, ali sudeći po samouverenosti kineskih proizvođača, koja još i buja dodatno, ne bi nas čudilo da nešto ovakvo i uđe u masovnu proizvodnju.

AutoRepublika

(377)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments