1. Home
  2. Prezentacije
  3. Koncept Changan C385 najavljuje novo električno vozilo
Koncept Changan C385 najavljuje novo električno vozilo
0

Koncept Changan C385 najavljuje novo električno vozilo

233
0
Podelite sa prijateljima:

Dok je putnički automobil nazvan Changan Uni-V skoro potpuno spreman za serijsku proizvodnju, pa se shodno tome uskoro i očekuje debi. Ali, ovaj model će pored konvencionalne, takođe ponuditi i električnu verziju, čija je prethodnica izašla na videlo u obliku konceptnog vozila Changan C385.

Nažalost, više je nepoznanica u vezi s ovim konceptom, barem za sada. Još uvek se ne zna koje će ime poneti serijska verzija, dok je daleko od očiju javnosti ostao i izgled putničke kabine, kao što su i tehničke specifikacije, pa se sada može samo ćaskati o nekakvim generalnim idejama.

Oba modela, Uni-V i C385 poseduju unificirane karoserije, a prema onome što se da zaključiti iz preliminarnih informacija, u pitanju je konfiguracija liftbek. Dužina oba vozila iznosi oko 4,7 metara. Stil oba Changana je prilično srodan, ali ipak se da primetiti da koncept poseduje originalne karoserijske panele i oblik sa više stranica.

Dodatno, spojler na stražnjici koncepta poseduje instaliran umetak, negde po sredini, što celoj slici daje pomalo neobičan ton.

Dolazeći električni sedan će biti prvi model na platformi namenjenoj električnim četvorotočkašima marke Changan. Konstruktor joj je dodelio naziv EPA1, i namenjena je proizvodnji baterija sledeće generacije, baš kao i električnih komponenti.

Kada govorimo o standardizaciji šasije, onda mislimo isključivo na benzinsku varijantu modela Uni-V. Za sada su od naprednih opcija najvljeni samo automatski sistem za samostalno parkiranje APA 7.0, kao i sistem za brzo zagrevanje trakcione baterije, koji takođe omogućava korišćenje tako generisane toplote.

Za kraj da najavimo da serijsku modifikaciju liftbeka valja očekivati naredne godine.

AutoRepublika

(233)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments