1. Home
  2. Prezentacije
  3. Volkswagen osvežio Jettu koja će koštati 17+ hiljada evra
Volkswagen osvežio Jettu koja će koštati 17+ hiljada evra
2

Volkswagen osvežio Jettu koja će koštati 17+ hiljada evra

2.61K
2
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen Jetta je nestala sa evropskog tržišta kada je sedma generacija debitovala pre tri godine, ali u ostatku sveta ovaj kompaktni automobil je još uvek izuzetno popularan i bitan za nemačkog giganta. Njegovo najbitnije tržište je kinesko, gde je zapravo Jetta ceo podbrend, a prošle godine je isporučeno preko 350 hiljada jedinica. Jetta je takođe popularna i u Sjedinjenim Američkim Državama, a tokom krize 2020. godine 82.662 Jenkija je odlučilo da potroši novac na Jettu.

Ispred nas je sada osvežena verzija za 2022. godinu koja će se prodavati isključivo na američkom tržištu. Kako je prošlo svega tri godine od kada je debitovala potpuno nova generacija na modernoj MQB platformi, tako je Volkswagen shvatio da razlog za većim izmenama i ne postoji, pa se koncentrisao da unapredi neke nedostatke u nadi da produži život svog modela u sve manjoj popularnoj kategoriji.

Za početak, prednji deo je prošao kroz tradicionalno „zatezanje bora“ u vidu nove maske hladnjaka i nešto izmenjenih farova tako da liče na neke modernije Volkswagene, poput Taosa i Tiguana. LED osvetlenje je sada deo standardne opreme dok i branike odlikuju drugačije plastične lajsne.

Ponuda će se opet deliti na standardni model kao i onaj sa više sportskog duha sa GLI oznakom, a biće ih lako prepoznati po izmenjenim franicima i većim felnama. Volkswagen nikada nije voleo da preteruje sa takozvanim „Fast & Furious“ stilom, pa tako i ovaj put GLI pruža veoma čiste linije namenjene uglavnom ozbiljnijim kupcima.

Enterijer se nije izmenio u velikoj meri. Standardan motor u baznim verzijama je 8,0-inčni dok se onaj u GLI može pohvaliti sa 10,0 inča. Dve verzije značajno razlikuje i kvalitet sedišta i naravno standardna i opciona oprema, a za 2022. godinu, nov je i kožni enterijer u braon boji, kao i kombinaciji dve boje. GLI će se razlikovati i po crvenim detaljima da bi se navodno pokazala snaga ove sportske limuzine.

 

Kada je reč o mehanici ispod haube, stariji 1,4-litarski turbobenzinac je penzionisan, a njegova zamena je za 0,1 litru zapremine superiornija. Isti motor se može pronaći ispod haube novog kompaktnog krosovera Taos i može se pohvaliti sa 158 konjskih snaga i maksimalnih 250 Nm obrtnog momenta. To je za 11 „grla“ više nego u prošlosti, a snaga se prenosi na prednje točkove preko šestostepnog manuelnog i osmostepenog automatskog menjača, zavisno od izbora srećnog kupca.

GLI i dalje pruža poznati 2,0-litarski turbobenzinac sa 228 (američkih) „konja“ i maksimalnih 350 Nm obrtnog momenta. U izboru je ponovi šestostepeni manuelni menjač, ali i sedmostepeni DSG automatik, koji će se dobijati za dodatni novac.

Za sve one koji žele sportsku Jettu i pri tom nisu u stanju da priušte GLI, Volkswagen će ponuditi i alternativu nazvanu R-Line. Iako je dostupan samo sa spomenutim 1,5-litarskim motorom, R-Line će pružati i modifikovano ogibljenje, 17-inčne felne, crne detalje i još mnogo toga. Ostala dva paketa opreme su, kao i u prošlosti, SE i SEL.

 

Osvežena Jetta stiže u izložbeno-prodajne salone naredne godine, a početna cena bi i dalje trebalp da iznosi oko 20 hiljada američkih dolara. Za GLI je potrebno izdvojiti oko sedam hiljada „zelembaća“ više. Za kraj možemo samo da kažemo da uživajte u Jetti dok još možete, jer su šanse velike da će sa popustnosti krosovera ova generacija definitivno biti poslednja.

AutoRepublika

(2611)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

U Evropi dobiješ solidan Polo sa 3 cilindra za 17k eura.

Ne bih dalje pisao.

S mile

Pre ce biti polovan nego solidan, za te pare 😂😂😂