1. Home
  2. Prezentacije
  3. Honda osvežila „žali Bože“ sedan namenjen indijskom tržištu
Honda osvežila „žali Bože“ sedan namenjen indijskom tržištu
1

Honda osvežila „žali Bože“ sedan namenjen indijskom tržištu

1.02K
1
Podelite sa prijateljima:

Kako biste vi nazvali prost, jednostavan i jeftin sedan? Mi napisasmo da je Honda Amaze „žali Bože“ limuzina, bez želje da uvredimo ikoga, mada bi Indijci imali puno razloga da se ljute, kako na Hondu, tako i na sve ostale proivzođače automobila koji na tamošnjem tržištu nude nedovoljno bezbedne četvorotočkaše. Druga generacija japanske limuzine je na indijskom potkontinentu debitovala 2018. godine i primerci ovog modela silaze s proizvodnih traka montiranih u istoj zemlji u kojoj se i prodaju.

Verovatno vam je poznato, posebno ako nas pratite redovno, u Indiji je na snazi poreska politika koja favorizuje nabavku automobila kraćih od četiri metra, pa je u tom segmentu tražnja izuzetna. Pre pandemije je Honda na godišnjim osnovama prodavala ovaj trozapreminski automobil u kontigentu od 68 hiljada primeraka. Sada je dakle došlo vreme za ažuriranje vozila, koje je urađeno, onako… Ovlaš!

Levi deo kolaža prikazuje „šta je nekada bilo“ a desni „ono što je sada“

Kao što vidimo i na gornjoj kolažnoj ilustraciji, Honda Amaze je dobila novu masku hladnjaka, redizajnirane odbojnike, kao i nove naplatke. Najozbiljnija intervencija konstruktora je viđena na svetlosnim grupacijama, pa tako na repu vozila imamo diodnu rasvetu već od srednjeg paketa opreme, dok je u najprestižnijoj verziji instalirana puna LED signalizacija, kao i farovi za maglu.

Indijska limuzina japanskog porekla je takođe dobila i neke pojedinosti koje asociraju na to da su izrađene od hroma (ali to svakako nisu ni na mnogo skupljim automobilima). Ovde takvi dodaci mogu sada biti viđeni na prednjem i zadnjem braniku, kao i na ručicama za otvaranje vrata.

Enterijer je dekorisan na sličan način. I tu se može videti nešto od gore opisanog „hroma“, pa čak i „srebra“. Ali, drugih promena u odnosu na status pre restilizacije, nije bilo.

Multimedijalni sistem se prati preko sedmoinčnog ekrana, baš kao što je to i do sada bio slučaj, a jedino u top varijanti ga je moguće dobiti. Zadnja klupa poseduje odmorišta za ruke u „skraćenom formatu“, umesto onih klasičnih, punomasnih, odnosno mesnatih.

Nije razborito očekivati promene u tehničkim specifikacijama u ovom slučaju. Honda Amaze se nudi pokretana četvorocilindarskim atmosferskim benzinskim motorom zapremine 1,2 litre (90 konjskih snaga i 110 njutn metara maksimalnog obrtnog momenta). U paleti je i modifikacija s 1,5-litarskim turbodizelom.

Ova Honda se može naručiti tako da za transmisiju bude zadužen ručni menjač ili varijator. Zanimljivo je to što „naftarica“ sa ručnim menjačem isporučuje 100 konjskih snaga i 200 Nm, dok ona opremljena menjačem CVT, nudi samo 80 „grla“ i 160 njutn metara.

Osvežena Honda Amaze se već može poručiti, ako živite u Indiji. Cene variraju u rasponu od 8.500 do 15 hiljada američkih dolara. Međutim, Amaze je dostupan i na nekim tržištima gde se vozi „suprotnom stranom“ ulice. Tu kao primer navodimo Južnoafričku Republiku, ali tamošnje izvođenje će proći kroz proces restilizacije u nešto kasnijem momentu.

AutoRepublika

(1018)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Nije baš tako loš ovaj “ žali Bože“ sedan.Spolje jeste malo ružnjikav ali ne previše, unutra mi sasvim lijepo izgleda.Znajući Hondu i njen kvalitet mogu samo da pretpostavim kako je za VW Polo sedan izmislila svijet.