1. Home
  2. Vesti
  3. Rukovodilac Continentala: Ne očekujte nižu cenu pneumatika
Rukovodilac Continentala: Ne očekujte nižu cenu pneumatika
1

Rukovodilac Continentala: Ne očekujte nižu cenu pneumatika

438
1
Podelite sa prijateljima:

Finansijski direktor Continentala, Volfgang Šefer, kazao je da ne očekuje da turbulencije na tržištu pneumatika i novih automobila nestanu tokom naredne godine. 

Šefer ističe da je već tokom ove godine došlo do rasta cena guma, iz nekoliko razloga. Prvi od njih je povišena cena sirovih materijala, poput nafte, čelika i prirodne gume.

„Mi moramo da kompenzujemo veliki rast cena materijala, i nastavićemo to da radimo i tokom naredne godine“, rekao je Šefer. On je dodao da ne očekuje pad cena sirovina, te da samim tim neće biti ni jeftinijih pneumatika.

Finansijski direktor Continentala se nadovezao i na aktuelnu krizu sa nedostatkom poluprovodnika u automobilskoj industriji, koja se naravno preliva i na proizvođače pneumatika. „Na osnovu informacija sa kojima raspolažemo, ne mogu reći da će se ova kriza okončati iduće godine“, kaže Šefer.

On je dodao i da sam Continental nema dovoljno poluprovodnika i mikročipova za svoje potrebe, što je još jedan udar na ovu kompaniju. „Znamo kolike količine su nam neophodne za sledeću godinu i sigurni smo da nećemo moći da nabavimo dovoljno komponenti“, zaključio je Volfgang Šefer.

AutoRepublika 

(438)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Da li su gume već poskupele ili se očekuje i dalji značajan rast ?