1. Home
  2. Vesti
  3. Zanimljivost dana: Koliko troši Volkswagen Golf R?
Zanimljivost dana: Koliko troši Volkswagen Golf R?
1

Zanimljivost dana: Koliko troši Volkswagen Golf R?

7.38K
1
Podelite sa prijateljima:

Magazin Auto Motor und Sport proverio je Volkswagenove navode o prosečnoj potrošnji kod najperformantnijeg izdanja osme generacije Golfa.

Prema onome što tvrdi proizvođač iz Volfzburga, Golf R troši 7,8 l benzina na 100 km. Nemački novinari nisu postigli ovaj prosek – na njihovom testu hot heč je potrošio tačno jedan litar benzina više za istu razdaljinu.

Auto Motor und Sport navodi da se laganom nogom na gasu potrošnja može spustiti i na 7 l. No, ukoliko se automobil potera u skladu sa njegovim sposobnostima i rezervoar se prazni bržim tempom. Prilikom takve, temperamentnije vožnje Golf R troši 11,8 l benzina.

Bilo bi posebno interesantno videti kakve bi brojke pokazalo merenje da su nemački novinari kojim slučajem vozili Golf R u uslovima saobraćajnog špica u velikim metropolama. Sigurno je da bi tada potrošnja bila daleko veća nego ova sa teškom nogom na gasu…

Inače, ovaj nemački magazin ima specifičan način testiranja potrošnje. Naime, 70% vožnje potpada pod redovnu upotrebu, od radnog mesta do prebivališta (oko 21 km u jednom pravcu). Zatim 15% otpada na vrlo ekonomičan način upotrebe vozila gde se vodi računa da potrošnja bude što niža, i naposletku 15% čini veoma temperamentna vožnja, većinom na auto-banu.

No, kome je bitnije koliko se brzo rezervoar “oslobađa” tečnosti on će kupiti automobil u skladu sa njegovim preferencijama (čitajte VW Golf GTD), ukoliko je već rešio da se počasti nemačkim miljenikom.

Za kraj malo opažanje, Golf R u Nemačkoj košta čak 49.400 evra, naravno u osnovnoj verziji. To je, primera radi, skuplje od Audija S3 Sportback u toj zemlji.

AutoRepublika 

(7379)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Umesto deklarisanih 7,8 po WLTP, uspeli su da ostvare 7 „na otvorenom“? Nije to bilo kakvo čudo.
Posle skoro 20 kkm, ja sam sa CRV-om na oko „minus“ 4% u odnosu na WLTP deklaraciju za „otvoreno“ (uz prosek brzine od oko 60 km/h).
Probao sam nedavno i CR-V sa CVT, kao i hibrid (oba po oko 250 km, na deonici sa kojim sam sa mojim CRVom prošao „100 puta“). Sa oba sam bio ispod WLTP, hibrid na oko „minus“ 4% ( prosek brzine 63 ) i CVT na oko „minus“ 10% ( prosek 65 km/h).