1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes ubrzava elektrifikaciju, uskoro se opraštaju od motora sa unutrašnjim sagorevanjem?
Mercedes ubrzava elektrifikaciju, uskoro se opraštaju od motora sa unutrašnjim sagorevanjem?
0

Mercedes ubrzava elektrifikaciju, uskoro se opraštaju od motora sa unutrašnjim sagorevanjem?

405
0
Podelite sa prijateljima:

Daimler će u narednom periodu značajno ubrzati proces elektrifikacije i transformacije ovog brenda. 

Nekolicina električnih modela koji su bili predviđeni za debi 202/2025. godine biće predstavljeni značajno ranije, čak godinu dana pre inicijalno planirane premijere, sa ciljem da se EV portfolio što je pre moguće kompletira. Manager Magazine piše i da je ovo samo deo opširne strategije, koja podrazumeva da sa dolaskom ovih električnih automobila, njihovi termički pandani moraju nestati sa tržišta.

To bi značilo da će popriličan broj aktuelnih Mercedesovih modela nestati u narednih nekoliko godina, kada proizvođač iz Štutgarta ponudi njihove električne alternative. Pres odeljenje „trokrake zvezde“ za sada ne komentariše navode medija u vezi sa ubrzavanjem elektrifikacije ove marke.

Kako javlja Manager Magazine, Ola Kelenijus, šef Mercedesa, želi da saopšti detalje novog plana za bržu transformaciju ovog proizvođača vrlo uskoro, pre početka letnjih odmora.

Iako i dalje nema zvanične potvrde iz Štutgarta, aktivnosti Mercedesa u poslednje vreme govore u prilog tome da se spremaju ogromne investicije. Kelenijus je najavio da će smanjiti ponudu kompaktnih vozila u procesu redukcije portfolija, dok su pre toga potvrdili da će prodati niz izložbeno-prodajnih salona širom Evrope, zarad prikupljanja sredstava za ulaganje u EV tehnologiju.

Još pre toga Mercedes je saopštio svoju odluku da elektrifikuje AMG odeljenje, kao i da će tim putem krenuti i Maybach luksuzna izdanja, pa čak i legendarna G klasa.

Danas je stigla nezvanična informacija da će Audi 2026. godine raskrstiti sa SUS motorima… Da li je moguće da otprilike tada i Mercedes kaže zbogom termičkim agregatima? Saznaćemo uskoro…

AutoRepublika 

(405)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments