1. Home
  2. Vesti
  3. Predstavljena Toyota Corolla Touring Sports (2019.)
Predstavljena Toyota Corolla Touring Sports (2019.)
2

Predstavljena Toyota Corolla Touring Sports (2019.)

1.31K
2
Podelite sa prijateljima:

Sledeća generacija Toyote Corolle će debitovati na Salonu automobila u Parizu, ali je led probila karavan verzija, inače planetarno popularnog modela. Na evropskom tržištu, konkretna verzija će poneti oznake Corolla Touring Sports.

Toyotin karavan iz C segmenta će počivati na identičnoj platformi kao i hedžbek verzija, odnosno na TNGA GA-C arhitekturi. Među osovinama se nalazi 2.700 milimetara, odnosno za šest centimetara više nego što nudi hedžbek model. Zahvaljujući ovom iskoraku, proizvođač tvrdi da će Corollu u karavan izdanju krasiti najviše prostora za kolena među svim predstavnicima konkurentskih modela. Vredan poštovanja je i podatak da zapremina prtljažnika iznosi 598 litara, prema VDA standardima.

Iako deluje da će prednji kraj ove verzije Corolle, sve do B stuba, potpuno identičan onom na hedžbek modelu, jasne su izmene ka zadnjem kraju vozila a koje obezbeđuju dodatnu dozu praktičnosti. Naime, zadnji par vrata je restilizovan, a pored toga je i većih dimenzija, što bi putnicima trebalo da omogući lagodniji pristup zadnjoj klupi. Zadnje svetlosne grupe koriste najmoderniju punu LED tehnologiju, dok je odbojnik inspirisan stilom koji karakteriše plovila iz katamaran segmenta.

Na tržištu Starog kontinenta, nova Corolla karavan će se nuditi uz mogućnost izbora tri pogonska sklopa. Opcije u ponudi su: turbobenzinski agegat zapremine 1,2 litre koji isporučuje 85 kW, zatim hibridni sklop koji karakteriše izlazna snaga od 89 kW iz motora zapremine 1,8 litara. Naposletku, tu je i hibridna jedinica koja koristi dvolitarski (naravno, opet benzinski) agregat, koji isporučuje 133 kW snage.

Sa liste opreme novajlije treba istaći: očitavanje bitnih informacija na vetrobranskom staklu u vidnom polju vozača, info-zabavni sistem Toyota Touch, mogućnost bežičnog punjenja mobilnog telefona kao i premijum audio sistem JBL GreenEdge.

Novi karavan će biti dostupan i u verziji u kojoj će dominirati crna boja, i to na krovu, stubovima i u donjoj zoni maske hladnjaka.

Podatak o tome da će nezavisno, multilink oslanjanje biti standard na svim verzijama, uz opcioni izbor adaptivnog ogibljenja, trebalo bi da je za nauk pojedinim premijum markama.

Još uvek nisu dostupne informacije o ceni niti o dostupnosti na tržištima regiona.

(1306)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Meni je dizajn eksterijera ovog karavana „za desetku“.
Enterijer ( centralna konzola ) je „onako“. Svakako „može da prodje“.
Pohvala za razuman Wb, koji bi ( po redovnom toku stvari) trebalo da donese i potrebnu količinu prostora pozadi.
Jedino što će cena „da odvali“ 🙂
Motor 1,2 turbo benzin će biti skroz ok za razumne kupce.

Moronov drug

Čini mi se da smo negde već kritikovali izbor Tojote u aktuelnoj generaciji da karavan napravi na bazi aurisa, a ne korole.
Nikada se neću navići na ogromne maske hladnjaka i ostale lažne otvore koji su baš moderni u zadnje vreme.