1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Porsche slavi 70 godina postojanja uz Cuvée 356
Porsche slavi 70 godina postojanja uz Cuvée 356

Porsche slavi 70 godina postojanja uz Cuvée 356

147
0
Podelite sa prijateljima:

Nemačka je ispala sa Svetskog kupa u fudbalu, ali to nije razlog da u Porscheu ne proslave 70. godišnjicu marke, i to uz Cuvée 356.

Sedam decenija proizvodnje performantnih automobila je proteklo, a u Cufenhauzenu žele to i da naglase. Godišnjica je već obeležena sa dve limitirane edicije ručnih satova, a moguće je i lansiranje novog 911 Speedstera u to ime, koji bi mogao da se pojavi na Gudvud festivalu brzine. Porscheovi entuzijasti rođendan svoje omiljene marke mogu da proslave i uz specijalnu bocu vina.

Cuvée 356 odaje počast prvim primercima marke. Mada se Porsche usko povezuje sa Cufenhauzenom kraj Štutgarta, prvih 47 primeraka 356-ice potiče iz Gmunda u Austriji. Da bi odao priznanje korenima, Cuvée 356 dolazi iz Weingut Tementa, vinograda u Erenhauzenu, u Austriji. Locirana na jugu vinske regije u Štajerskoj, ova oblast je slična italijanskom Pijemontu ili Toskani.

Nakon mešanja više sorti, Weingut Tement je kreirao Cuvée 356. Opojni ukus i miris ovog „nektara“ mogu da se zahvale pinot blancu, chardonnayu, sauvignon blancu i pinot grisu. Nažalost, Porsche nam nije dao precizan uvid u ukus ovog vina.

Kako doći do boce sa Cuvée 356 etiketom? Pa, malo teže. Naime, boce su dostupne u Porsche muzeju, a čaša uz odgovarajući obrok može da se naruči u Christophorus restoranu u Štutgartu. Nemci, odnosno oni sa adresom u Nemačkoj, mogu ga naručiti direktno od Porschea, ali isključivo u pakovanju od 18 flaša, koje koštaju 366 evra (dostava uključena u cenu).

Porsche 70. godišnjicu nije iskoristio isključivo u svrhu prodavanja stvari. Kompanija je evocirala sećanja kroz kreiranja Model 356 „No. 1 Show Cara“, sličnom originalu koliko je to bilo moguće ostvariti. Naime, originalni primerak je izgubljen, ali slike iz arhive, kao i crteži, omogućili su timu da konstruiše repliku, ali uz neznatne dizajnerske izmene.

Nakon osam meseci rada, rezultat je fascinantni roudster u „bebi“ plavolj boji karoserije i enterijerom presvučenim tamno crvenom kožom. Vozilo će biti izloženo na brojnim izložbama, između ostalog i na Gudvud festivalu brzine, od 12. do 15. jula.

Izvor: Porsche

 

(147)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments