1. Home
  2. Vesti
  3. Prve fotografije: Lexus IS
Prve fotografije: Lexus IS
3

Prve fotografije: Lexus IS

362
3
Podelite sa prijateljima:

Zvanična premijera luksuznog sedana iz D segmenta, japanskog Lexusa IS je najavljena za sutrašnji dan, ali su zato neki „dobri ljudi“ uspeli da na internet plasiraju prve fotografije, dan ranije u odnosu na oficijelni debi. Zato ćemo morati da iskažemo malo više strpljenja kako bismo sa vama podelili tehničke detalje vezane za novu premijum limuzinu.

Pa opet, neki delić slagalice već imamo, a na osnovu tih informacionih segmenata možemo da zaključimo da se suočavamo sa, ne baš potpuno novim automobilom, već bi se pre moglo reći „dubinski modernizovanim“ primerkom aktuelne generacije IS-a koja je na tržištu prisutna od 2013. godine.

Novi Lexus IS

Istinske ljubitelje kvalitetnog doživljaja za upravljačem, obradovaće činjenica da je proizvođač zadržao koncept pogona na točkove zadnje osovine, a isto važi i za koncept šasije koji je ostao identičan.

Odlazeći Lexus IS

Proporcije novog sedana su takođe u potpunosti preslikane sa odlazećeg, iako je oblik otvora za vrata, sada nešto drugačiji. Fotografije prikazuju primerak opremljen paketom opreme F Sport, a koji sadrži zasebne dodatke na karoseriji, osmišljene tako da stimulišu dodatni sportski doživljaj. Ne treba sumnjati da će uvodna varijanta sedana Lexus IS delovati „prizemnije“.

Lexus IS – centralna konzola

U šali se može reći da „uši odlazećeg sedana vire i iz kabine novog“, odnosno oblik, kao i postavka centralnog panela su identične kategorije kod novog i starog primerka, dok su i karakteristične kontrole uređaja za klimatizaciju s temperaturno osetljivim trakama, u potpunosti iste.

Od najznačajnih novina se možda ponajpre ističe plutajući displej multimedijalnog sistema koji je u prošlosti bio integrisan u centralni greben. Sastavni deo info-zabavnog sklopa čini i mala površina, inače osetljiva na dodir i smeštena na središnjem tunelu, koja služi za upravljanje postavkama, putem prevlačenja prstima. Ranije je na tom mestu bio džojstik (palica). Sa strane su i ventilacioni otvori koji su u ovom izvođenju poprimili kružni oblik.

Lexus IS – zadnji kraj i bok

Očekuje se da će plemeniti Toyotin novajlija zadržati pogonske sklopove koji su mu i do ovog trenutka davali živost. Dakle, u pitanju je dvolitarski, četvorocilindarski turbo benzinac, kao i hibridni pogonski sklop koji koristi usluge atmosferskog V6 benzinskog motora zapremine 3,5 litara.

Za više pojedinosti, čekamo novi dan!

AutoRepublika

(362)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Eki

Fenomenalno izgleda… Samo jos kad bi i dizajn volana uskladili sa dizajnom eksterijera i enterijera to bi super bilo…

Balkanboj

Odlično izgleda.
Sviđa mi se analogni sat u sredini, extra.

Don

Pa ništa posebno, prednji kraj su sjebali, zadnji blagi redizajn, bok vuče na djuliju, iznutra samo update postojećeg, minimalne promjene, vjerujem da je i stara platforma a i pitanje je koliko se neka nova razlikuje od stare . Idalje će biti skup, zara prava.