1. Home
  2. Vesti
  3. Opel (Vauxhall) Corsa je i dalje najprodavaniji automobil u Velikoj Britaniji
Opel (Vauxhall) Corsa je i dalje najprodavaniji automobil u Velikoj Britaniji
1

Opel (Vauxhall) Corsa je i dalje najprodavaniji automobil u Velikoj Britaniji

272
1
Podelite sa prijateljima:

Corsa je ostala na tronu i posle julskog izveštaja.

Nema tu previše iznenađenja, sagledaju li se prodajni podaci godinama unazad, Vauxhallova vozila su se dobro kotirala na Ostrvu, jer ih tamošnja javnost percipira kao domaće proizvode.

Tako je i Corsa ove godine posle sedam meseci na čelu liste sa 26.215 registracija, i veliki su izgledi da ću to ostati do kraja godine. Sledi je dugogodišnji bestseler u Velikoj Britaniji – Ford Fiesta koja je upisala 23.521 isporuku.

Na trećem mestu je Volkswagenov Golf (21.190), dok je četvrtoplasirani Mercedes A klase sa 21.186 dostavljenih jedinica.

Peta pozicija pripala je Fordu Puma, ujedno najpopularnijem modelu “plavog ovala” u Evropi. U Britaniji su se za njega rešila 20.853 kupca u razdoblju od januara do jula ove godine.

Sledi ga Kia Sportage (18.941), zatim VW Polo (18.601), i Toyota Yaris (18.125). Deveti na listi najprodavanijih automobila u Velikoj Britaniji tokom sedam meseci ove godine jeste još jedan “domaći” model – Nissan Qashqai.

Japanski SUV je upisao 17.812 registracija, što je bilo dovoljno da se nađe ispred BMW-ove “trojke” (17.188).

Vredi istaći da se među deset najpopularnijih vozila u ovoj zemlji nalazi dva pripadnika premijum segmenta, a jedan od njih se bori za poziciju u Top 3!

AutoRepublika 

(272)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Cuore sportivo

Sto da ne, kad je London drzava u drzavi