1. Home
  2. Video
  3. Audi RS3 je novi rekorder Nirburgringa! (VIDEO)
Audi RS3 je novi rekorder Nirburgringa! (VIDEO)
24

Audi RS3 je novi rekorder Nirburgringa! (VIDEO)

787
24
Podelite sa prijateljima:

Veliki podvig za performantnu varijantu Audijeve „trojke“. 

Audi RS3 Sedan je novi najbrži kompakt na čuvenoj stazi Nirburgring. On je „Zeleni pakao“ preleteo za 7 minuta i 40,748 sekundi, čime je oborio dosadašnji rekord koji je držao Renault Megane RS Trophy-R. Nemački predstavnik bio je brži od francuskog asa za nešto manje od 5 sekundi.

Za volanom se nalazio Frank Stipler, vozač iz odeljenje Audi Sport koji je doveo RS3 Sedan do novog rekorda na Ringu. Audi je dostavio i video snimak čitavog poduhvata koji možete pogledati u prilogu ispod:

(787)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

24 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

100 konja više od Meganea i samo 5 sek!!!!Megane sa 400 konja bi čitavu minutu bio brži na Ringu od ovog Audija.
I zar ovaj Audi nema pogon na obe osovine?

TheStig

Kmečanje RenoOVACA je počelo 🤣Iako automobili nisu uopšte direktna konkurencija al šta sekte znaju o tome 😂

Renault Terminator

Čobane,prošetaj malo do štale pa povuci bika za muda,možda ti bude lakše😁…

Grumpy

Bravo RT, mada bi gospon magistar Ceedaš mogao i da se napase istih.

Grumpy

A magistar Ceedaš kompleks se javlja kako bi druge učio kulturi razgovaranja…
Cccc

Grumpy

Ceedaš, jel ti taj VPN radi samo do 8 minusa?
Jesi li i magistarski prepisivao na nekom od fejk univerziteta?

Renault Terminator

Da je bar prepisivao,neki ku.ac bi i zapamtio..nego čoban prodao koblu i postao magistar🤣.

Renault Terminator

Quattro…glupost,ovo nema veze sa vezom.Megane je najbrži auto na planeti sa pogonom na prednjoj osovini a ovaj Audi ima pogon na obe osovine.

das auto

Samo sto takav megane ne mozes da kupis… Dobar je to auto, ali ovo sa vremenima se otelo kontroli, budze svasta itd. i onda kazu najbrzi smo itd. Realno koga briga vise, ja sam generalno razocaran takvin ponasanjem, jer gde je onda granica u lagarijama? Sta kao potencijalni kupac da ocekujem od takvih?

Renault Terminator

Može da se kupi.Napravljeno je 500 komada.Limitirana serija.

Sasa

Nije dzabe megan 40 posto jeftiniji. Cena je merilo svega od kad je sveta i veka osim kod zivotinja i nekretnina.

Renault Terminator

Verzija Meganea koja je postavila aktuelni rekod na Ringu za vozila sa pogonom na prednjoj osovini košta 75.000 eura a taj Audi plafon 50.000 eura.Malo se informiš prije nego što nešto napišeš.

TheStig

Znači jeftinije auto je brže 🤣🤣Eto koliko je nesposoban Reno. Prvo Trophy R je proizveden u 500 primjeraka. Znači riječ je o prevari, jer je drastično izmjenjen u odnosu na Megana RS. Reno je morao da napravi auto od 75 000 eur koje ne postoji (ne može se kupiti) da skine sekundu u odnosu na Civica Type R kojeg svako može da kupi. Svi novinari se slažu da je Civic Type R ne samo najbolji i najbrži hot hatch na prednji pogon nego najbolji hothatch ma gdje da snaga ide. Predlažem ti da se zavučeš u kamion u koji voziš… Pročitaj više »

Renault Terminator

Još ti moraš krdo kobli da spustiš sa čuke dolje u Tuzlu da prodaš i da pokupuješ magistarskih diploma da bi ja i ti mogli pričati o Renaultu😉.

TheStig

Izvini, zivim u previše urbanoj sredini da bih prodavao bilo šta što ti tovariš na kamion 🤣Mogu ti predavati automobilizam. I za tvoju informaciju navozavao sam se u Meganu RS. Plastikaner običan sa motorom koji ima jako kratku garanciju. Kratkotrajan poluproizvod uostalom kao i sve iz Renoa🤣🤣🤣

Renault Terminator

Štala ti puna goveda i odmah se hvališ kako živiš u urbanoj sredini😉…

TheStig

Počelo je da te baca. Valjda si se nagutao ugljen monoksida🤣Nema još Reno klimu u kamionima. Ponestalo im keša. Bacili sve na Trophy -R haha🤣😂

Izmenjeno 2 godine pre od strane TheStig
Renault Terminator

Morala je biti žestoka poplava kada te je iz štale izbacila čak ovde😉…

Iznogud

Točak te jebo, Megane košta 75 a vikali kako je sa djuliju qv 73 puno…pa kud ovaj jebeni svijet ide.

Renault Terminator

Cijena kreće od nekih 50-ak hiljada za verziju Trophy-R i završava se na preko 80.000,slagao sam da košta 75.000 eura😁.Napravljeno je limitirana serija od svega 500 komada.
https://www.topgear.com/car-news/hot-hatch/heres-why-new-renault-megane-trophy-r-costs-ps72k?amp=1
https://youtu.be/fPHq9rql80Y

TheStig

Gulia qv je limuzina za tešku gospodu npr za magistre. Megane bilo koji je auto za ljude kojima je bilo koji šporet dobar, ili ultimaticni šporet Trophy R ako si vozač kamiona 🤣😂

Renault Terminator

A u bre AR…“ On je “Zeleni pakao” preleteo za 7 minuta i 40,748 sekundi, čime je oborio dosadašnji rekord koji je držao Renault Megane RS Trophy-R. “
To vrijeme nije vrijeme Audija već Meganea.Zapravo ni to nije pravo vrijeme Meganea već ovo 7m40.100.

Renault Terminator

Pa onda nije brži od Meganea RS Trophy R😁.Mada to nema veze kada je Audi quattro a Megane ima pogon na prednju osovinu.Megane je brži od tog Audija za više od pola sekunde,tačnije 0.648s.