1. Home
  2. Video
  3. Audi SQ2 na testu „severnog jelena“ – daleko od idealnog (VIDEO)
Audi SQ2 na testu „severnog jelena“ – daleko od idealnog (VIDEO)
2

Audi SQ2 na testu „severnog jelena“ – daleko od idealnog (VIDEO)

683
2
Podelite sa prijateljima:

Krosoveri su „otkinuli“ dobar deo tržišta koji je pripadao „hot heč“ modelima. Setimo se Juke Nisma RS, a zatim Countrymana i Pacemana u JCW izdanju. Ipak, u ovom segmentu je automobilska javnost fokusiranija na VAG proizvode.

To se odnosi na kandidate četiri različite marke, od kojih tri poseduju identičan pogon: VW T-Roc R, Cupra Ateca i Audi SQ2, s 300 ks iz 2.0 TSI/TFSI motora. Četvrti model je Kodiaq RS, koji je ranije proveren na testu „severnog jelena“. U to vreme, smatrali smo da Škodin pulen nije baš najbolje prošao, a za očekivati je bilo da će Audijev manji, lakši i niži SQ2 biti agilan poput regularnog hedžbeka.

Međutim, to nije bio slučaj. Pri brzini od 79 km/h, SQ2 je pokazao izraženo podupravljanje (koje Audi očigledno s pažnjom „gaji“), promašivši poslednji niz čunjeva. Čini se da ovo nema veze s elektronikom, što je obično problem kada je o krosoverima reč. Jedini „lek“ za ovaj problem bi bilo podešavanje koje podrazumeva lakše proklizavanje zadnjeg dela u quattro aranžmanu i verovatno unapređenje distribucije mase po osovinama.

Tek pri brzini od 75 km/h je Audi demonstrirao očekivane performanse. Međutim, previše je bilo vibriranja u sistemu ogibljenja. Doduše, ne kao u jednom Jeepu, ali dovoljno da srce počne brže da vam kuca, ali ne zbog uzbuđenja već straha. Test „severnog jelena“ je kreiran da simulira situaciju iz realne vožnje, kada je neophodno izbeći iznenadnu prepreku na putu, tako da, ukoliko posedujete SQ2, gledajte da ne koristite potencijale svih 300 ks kada to može biti rizično, kao što je uostalom slučaj s većinom modela s povišenim klirensom.

Očigledno, Tesla Model 3 u ovom domenu predstavlja sasvim drugu dimenziju u odnosu na jogunaste krosovere sa SUS motorima.

AutoRepublika

Izvor: km77 via YouTube

(683)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Ibrahim

Ovog je peugeot 3008 na ovom testu pojeo za doručak

Balkanboj

a tek Opel Grandland X.