1. Home
  2. Vesti
  3. Predstavljena blindirana verzija nove Mercedesove S klase
Predstavljena blindirana verzija nove Mercedesove S klase
1

Predstavljena blindirana verzija nove Mercedesove S klase

1.62K
1
Podelite sa prijateljima:

Sledeće pojačanje game novog Mercedesa S klase je predstavljeno od strane divizije Guard, a koja posluje u sastavu grupacije iz Štutgarta. U pitanju je oklopni, blindirani sedan koji nosi glomazno ime: Mercedes-Benz S 680 Guard 4Matic.

Razvojni tim s ponosom naglašava da su upravo predstavili putnički automobil s najvišim stepenom zaštite, a koji je danas dostupan na tržištu.

Oklopna limuzina je u potpunosti usaglašena sa zaštitnim nivoom VR10 opisanom u VPAM standardu, što znači da je nemački sedan u stanju da očuva integritet i pred oklopnom zapaljivom municijom koju koristi ruska puška SVD a s kalibrom 7,62×54 mm.

Na primer, bivša oklopna S klasa, kao i aktuelni pandan s četiri prstena, limuzina Audi A8 Security nose „zaštitni faktor“ VR9, dok su samo pojedini segmenti karoserije dovoljno jaki da ponesu ocenu VR10. Viši nivoi zaštite se mogu dobiti samo u kategoriji specijalnih vozila.

Specijalisti iz divizije Guard nisu želeli da obelodane tačan recept kojim su se vodili pri izradi nove oklopne S klase. Ali, nekakvi zaključci se i mogu izvući, a na osnovu dostupnih informacija. Na primer, ako su nekada višeslojni prozori, to jest stakla na njima, bili debljine 6 centimetara, sada su na koti od 10 santima. Povrh toga, sva četiri komada vratiju poseduju hidraulično pokertane prozore, dok su ranije bili pneumatski.

Znalci iz Guarda su ozbiljno preuredili karoseriju originalne S klase, ali su je sada zapravo u potpunosti redizajnirali. Pod kožom poznatih nam panela karoserije se nalazi drugačija optimizovana struktura prilagođane blindiranoj školjki.

Sudeći po činjenici da je blindirani novitet za samo stotinak kilograma teži od prethodnika (4,3 tona), proširena je upotreba modernog keramičkog oklopa, iako je i čelik ostao u upotrebi.

Dodatno zaštićena S klasa se može naručiti samo u konfiguraciji s obogaćenim međuosovinskim rastojanjem i putničkom kabinom prilagođenom prevozu do pet putnika. Dostupne su bezmalo sve opcije koje naručuju i smrtnici koji pazare „običnu“ S klasu.

A od posebne opreme se ističu aparat za gašenje požara, boca s kiseonikom, kao i toki-voki koji bi služio za komuniciranje s osobama koje se nalaze na ulici. Mogu se naručiti i posebni fabrički signali kao i stubići za zastave. Uzgred, spoljne ručice za otvaranje vrata nisu one na izvlačenje, već uobičajene, one koje su uvodna ponuda. To je zato što su kod zaštite osoba iz VIP kategorije, upotrebljavaju samo proverena, pouzdana i dokazana tehnička rešenja.

Mercedes-Benz S 680 Guard 4Matic je pogonjen motorom koji najbolje opisuje par alfanumeričkih oznaka: V12 6.0 biturbo (612 konjskih snaga uz 830 Nm najvišeg obrtnog momenta), što je kombinacija koja se jedino može dobiti uz Maybachova izvođenja „civilnih“ verzija S klase nove generacije.

Pred nama je takođe i prvo fabrički blindirano vozilo s oznakom S klase, a koje nudi i pogon na sve točkove, jer je Guard ranije konstruisao samo varijante sa zandjim pogonom, pa čak i kada su koristili V8 motor. Najviša brzina je limitirana na 190 km / h.

Menjačka kutija je ojačane strukture dok je i najveći deo sistema vešanja izmenjen u odnosu na obične primerke s oznakom S klase. Uobičajeno, montirani su točkovi PAX s platičnim umecima koji omogućavaju da se ovakvi automobili odvezu i nakon oštećenja. Ipak, najveći dozvoljeni domet s „pokidanim“ gumama iznosi samo 30 kilometara.

Novi Mercedes-Benz S 680 Guard 4Matic je već dostupan za naručivanje „cvećkama“. Početna cena u domovini mu je na nivou od 547 hiljada evra, dok se za izradu jednog primerka utroši 51 radni dan. U matematiku nije uračunat eventualni red čekanja za novitet, a koji će se verovatno uskoro oformiti.

Nemački mediji su preneli da će ovo izvođenje biti i jedina verzija nove oklopne S klase koju će potpisati Guard. To praktično znači da limuzina Pullman Guard nije očekivana u ovom pokolenju perjanice Mercedesa. Možda je to tako ruskog Aurusa?

AutoRepublika

(1615)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Skoro pa Dž.

Evo Montenegrini prodaju jedan od ona dva blindirana Majbaha, S650, što su bili za preśednika vlade i glavaša svih porodica, capo dei capi od Montenegra lično. Procijenjena vrijednost 457k eura (plaćeni po 650k svaki).

Izmenjeno 2 godine pre od strane Balkanboj