1. Home
  2. Vesti
  3. Autobest 2020: Prestižna nagrada za Seat Leon
Autobest 2020: Prestižna nagrada za Seat Leon
1

Autobest 2020: Prestižna nagrada za Seat Leon

216
1
Podelite sa prijateljima:

Seat Leon odabran je za „Najbolji evropski automobil po kriterijumu uloženo-dobijeno 2020“. 

Laskavu titulu španskom hečbeku dodelio je žiri Autobest-a koji čine novinari iz 31 zemlje u Evropi. Leon se za priznanje borio sa još šest kandidata, a to su bili: Dacia Sandero, Honda Jazz, Citroen C4, Toyota Yaris, Peugeot 2008 i Škoda Octavia. Najveću borbu španski model imao je upravo sa bratskom Octavijom, ali je na kraju ipak odneo pobedu.

Predsednik žirija Autobest-a, Ilija Seliktar, izjavio je da je do samog kraja bila velika borba između Leona i Octavije. „Ova dva automobila su bila veoma blizu, oba su odlični modeli, ali na kraju možemo imati samo jednog pobednika, a to je Leon“, kazao je Seliktar.

Uručene su i druge nagrade, kao što je Manbest za 2020. godinu, koja se dodeljuje ljudima koji su dali veliki doprinos automobilskoj industriji. Ove godine tim priznanjem okitio se šef Volkswagen grupacije – Herbert Dis. Technobest je nagrada za proboj na tehnološkom planu, a 2020. je ovu titulu zaslužio Renault.

Renault je nagradu dobio za hibridni pogonski sklop uz naglašavanje da se radi o tehnologiji koja u serijske automobile stiže iz Formule 1. Titula Ecobest ove godine odlazi u Hondu, sve zbog njenog simpatičnog električnog mališana. Honda e je dobila pohvale na račun njene upotrebljivosti u urbanim uslovima eksploatacije, ali i zarad tehnoloških inovacija. Žiri je kazao da je Honda e „harizmatična, luksuzna i zabavna za vožnju“.

AutoRepublika 

(216)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Vidim da se kod našeg uvoznika Seata pojavio u ponudi i karavanski Leon. U svim paketima opreme ( za razliku od novog Golfa, za koga su u Srbiji prikazali cene samo za LIFE paket, pa zato i nema u cenovniku svih motora ).
Ali, rekao bih da u konfiguratoru za Leona nisu izlistali sve dostupne opcije.
Kao što se bojim da je novi Leon (za moj ukus) „jako skupa igračka“, značajno skuplja ne samo od Oktavije, već je pitanje i gde mu je cena u odnosu na novog Golfa.