1. Home
  2. Vesti
  3. Šef Aston Martina: DBX nas je spasio od propasti
Šef Aston Martina: DBX nas je spasio od propasti
1

Šef Aston Martina: DBX nas je spasio od propasti

303
1
Podelite sa prijateljima:

Izvršni direktor britanskog brenda pun je reči hvale za SUV model. 

„Da nije bilo DBX-a, Aston Martin bi sigurno propao“, kaže prvi čovek ove marke – Tobijas Moers. Moers, koji je sa velikim uspehom vodio AMG odeljenje u Mercedesu, dobio je tešku misiju da vrati Aston Martin na pravi put. To se dešava, ili se bar tako čini, brže nego što se očekivalo.

Aston Martin je u drugom kvartalu ove godine ubeležio manjak od 58 miliona evra, što je drastično manje u odnosu na isti period prethodne godine kada su bili u minusu 138 miliona evropskih novčanica. Britanci beleže i dobru prodaju u drugom tromesečju sa 1.548 isporučenih vozila, od čega polovina otpada na DBX.

„Nastavljamo sa oporavkom. Verujem i očekujem da će do njega doći ranije nego što je bilo ko očekivao“, navodi Tobijas Moers. Moers je istakao da su zadaci i dalje isti – elektrifikacija kompletne game i dalje uvećavanje prodaje.

Aston Martin cilja čak 6.000 prodatih automobila tokom ove godine, dok za 2025. priželjkuju 10.000 dostavljenih jedinica. Britanci će u narednim godinama intezivirati saradnju sa Mercedesom, koji inače ima udeo u Astonu od 20%.

U idućem periodu ovaj brend će ponuditi još varijanti modela DBX, odnosno svoje „zlatne koke“.

AutoRepublika 

(303)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Moee

Noje vas spasio DBX, vec LS (Lawrence Strol).