1. Home
  2. Vesti
  3. Električni Audi A6 stiže 2023. godine
Električni Audi A6 stiže 2023. godine
0

Električni Audi A6 stiže 2023. godine

296
0
Podelite sa prijateljima:

Nova glasina iz sveta automobilske industrije kaže da će električni sedan Audija imati tržišni debi 2023. godine. 

Nemačka marka je na Salonu automobila u Šangaju prikazala konceptualno izdanje A6 e-trona, modela koji su najavili kao uvod u budući izgled game ovog brenda. Kako stvari trenutno stoje, električni A6 trebalo bi da se pojavi u serijskoj varijanti naredne godine (neki navode ženevski auto-salon kao mesto za debi).

Podsetimo, koncept A6 e-tron postavljen je na PPE platformu, koju su zajednički razvili Porsche i Audi. Ovo će biti prvi model bavarske marke koji će koristiti tu arhitekturu, a nakon njega uslediće Q5 e-tron i Q6 e-tron.

Audijevi inženjeri su se posebno fokusirali na smanjivanje otpora vazduha kod ovog električnog automobila. Koeficijent otpora vazduha iznosi samo 0,22 što je bolji rezultat od onoga koji ima serijski e-tron GT (0,24).

A6 e-tron koristi bateriju od čak 100 kWh i u stanju je da koristi punjenje od 800 V, što u prevodu znači da se punjenje baterije može odvijati vrlo brzo ukoliko se prikači na odgovarajući punjač. Tako ovaj EV može dopuniti od 5% do 80% kapaciteta baterije za manje od 25 minuta, dok je za 10 minuta punjenja dovoljno da se omogući 300 km dometa. Autonomija kretanja kod ovog konceptualnog četvorotočkaša iznosi oko 700 km.

Audijev električni sedan koristi dva elektromotora koja vozaču isporučuju 470 ks i 800 Nm. Snaga se prenosi na sva četiri točka, što je i očekivano za ovakav automobil. A6 e-tron u stanju je da obavi sprint do „stotke“ za manje od 4 s.

Nemačka marka je već potvrdila da će se serijski model proizvoditi u Evropi, ali se očekuje da bude montiran i u Kini.

AutoRepublika 

(296)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments