1. Home
  2. Vesti
  3. Deset najpopularnijih automobila u Španiji
Deset najpopularnijih automobila u Španiji
1

Deset najpopularnijih automobila u Španiji

578
1
Podelite sa prijateljima:

Proizvođač iz Barselone se vraća na lidersku poziciju.

U najvećoj zemlji na Pirinejskom poluostrvu je tokom aprila dostavljeno nešto više od 78.500 automobila. Ukoliko se sagledaju prošlogodišnji rezultati reč je o nestvarnom rastu prodaje, no uporedi li se prodaja sa nivoom iz 2019. godine otkriva se daleko tužnija slika, jer se onda ukazuje na pad isporuka i to za velikih 34,2%.

Najprodavaniji model u Španiji tokom prošlog meseca bio je Seat Arona sa 2.979 isporučenih jedinica. Tik iza njega je još jedan domaći automobil, ovaj put Seatova Ibiza (2.872). Treća pozicija pripala je Peugeotu 2008 koji je došao do 2.048 kupaca.

Četvrtoplasirani je Volkswagen Polo koji je upisao 1.858 registracija, dok je na petom mestu Peugeot 3008 sa 1.663 dostavljena četvorotočkaša u Španiji. Šesti na listi je Dacijin Sandero (1.600), dok je jedno mesto iza njega VW T-Cross sa 1.585 prodatih vozila.

Osma pozicija je pripala još jednom Seatovom modelu, a ovaj put je to Ateca (1.518). Na devetom mestu je Hyundai Tucson koji je uspeo da nađe put do 1.506 novih vlasnika. Top 10 kompletirao je Fiat 500 sa 1.482 prodata vozila.

AutoRepublika 

(578)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Renault ima fabriku u Palensiji,Spanija…i nema ni jednog modela u top 10,auuuu…